Kotimaan elektronisen musiikin armoton historia paketoidaan dokumentiksi – katso uusin traileri

Rumba saa ilon esitellä musiikkimaailmalle Tero Vuorisen ohjaaman Machine Soul -dokumentin uusimman trailerin. Heinäkuussa ensi-iltaan tuleva dokumentti kertoo Suomen konemusiikkiskenen vaiheista, ja kokemuksiaan on saatu kertaamaan muun muassa Jimi Tenor, Randy Barracuda, Jori Hulkkonen, dj Orkidea, Timo Kaukolampi, Acid Kings ja pitkä litania muita. Hyvän näköistä kamaa, katso alempaa.

”Leffaa on nyt tehty talkoovoimin lähes puolitoista vuotta, ja loppu alkaa häämöttää. Leikkaan itse parhaillaan elokuvaa, ja toukokuun lopussa se pitäisi luovuttaa jälkitöihin. Kiirettä siis pitää”, ohjaaja Vuorinen kertoo.

”Tarkoituksena on järjestää loppukesän ja syksyn aikana kiertue Suomessa elokuvan kera siten, että esityksen yhteydessä on aina artisteja esiintymässä. Tämäntyylinen venue sopii elokuvalle mielestämme hyvin, ja se voidaan toteuttaa aina yhteistyössä paikallisten konemusajärjestäjien kanssa.”

Dokumentille ei saatu tuotantotukea Suomen elokuvasäätiöltä, vaan leijonanosa rahoituksesta on tullut joukkorahoituksen avulla. Lisäksi Musiikin edistämissäätiö on osallistunut rahoitukseen ”pienellä käsistuella”. 25. huhtikuuta järjestetään lisäksi Helsingin Ääniwallissa support-bileet dokumentin hyväksi.

”Näiden lisäksi tuottamamme Machine Soul -vinyyli on viittä vaille valmis. Vinskalta löytyy ennen julkaisematonta materiaalia leffassa esiintyviltä artisteilta ja toivomme, että prässijonot hälvenevät ja saamme levyt myyntiin tuonne Ääniwalliin”, Vuorinen kertoo.

Machine Soul – Official Trailer from Tero Vuorinen on Vimeo.