”Kovia biittejä, joissa on paljon trappia mutta myös samplejä” – eräs kesän odotetuimmista levyistä on monimuotoinen paketti

Kesken julkaisee uuden levyn kesäkuun lopulla.

Kesken on julkaissut musiikkivideon Kovat Hitit -kappaleeseensa. Biisillä vierailee Kalifornia-Keke.

Makupala on sen verran kovaa kamaa ja uutta albumiakin pukkaa 30. kesäkuuta, että päätimme ottaa yhteyttä räppäriin ja kysellä niin asiasta kuin kenties hieman asioiden ulkopuoleltakin.

Kappaleen videon näet haastattelun alta. Artistin Facebook-sivuille pääset tästä.

Olet tehnyt neljä levyä Sauruksena Pik3:n kanssa. Millä tavoin soolomateriaalin työstäminen eroaa kimppalevystä?

”Saurus on bändi, jonka kaikki biisit ovat Piken tuottamia. Matsku syntyy enemmän yhdessä tuumin ja sitä työstetään tiiviimmin duona. Soolon tekeminen on tsenäisempää, henkilökohtaisempaa ja levyn tekoon osallistuvien ihmisten joukko on usein laajempi jo pelkästään siksi, että mukana on useampia tuottajia.”

Uusi albumisi No ilmestyy kesäkuun lopulla. Mitä siltä voi odottaa?

”Kovia biittejä, joissa on paljon trappia, mutta myös perinteisempää samplepohjaista tuotantoa. Räpeissä on flowta ja monikerroksisia sanoituksia. Hyvänä esimerkkinä tänään julkaistu sinkku Ä ää, jossa räppäävät myös Mies Nimelt ja Pianomies.”

Kovat Hitit -biisillä vierailee Kalifornia-Keke. Miten Keke hyppäsi biisiin mukaan? Ilmeisesti biitti on ainakin Keken?

”Alunperin kyseessä oli Keken biisi, jossa mä vierailisin. Kuulin biitin varmaan jo joskus 2013 ja mulla oli alotettuna verse, joka sopi siihen. Kekekin kirjotti omansa, ja biisin valmistuttua se löysi paikkansa No-levyltä.”

Milloin sinulla jäi jokin suunnittelemasi asia kesken?

”Esimerkiksi eilen, kun tulikin lähtö ulkoilemaan, vaikka olin aloittanut siivoamisen. No, sen ehtii saattaa valmiiksi tänään.”

Jos musiikkisi olisi eläin, mikä eläin se olisi ja miksi?

”Se olisi monisävyisyytensä vuoksi kameleontti.”