Kraftwerkin keikka kieltolistalla – syynä yhtyeen syntetisaattorit ja tanssimusiikkitapahtumat kieltävä laki

Kraftwerkin keikka Argentinassa uhataan kieltää.

Kraftwerk.

Kraftwerkin on tarkoitus soittaa keikka tässä kuussa Buenos Airesissa Argentiinassa. Saattaa kuitenkin olla, että koko keikka joudutaan perumaan. Syy tähän on normaalia epätavallisempi.

Kuusi ihmistä kuoli Time Warp -festivaaleilla huhtikuussa samassa kaupungissa. 21-25-vuotiaat uhrit kuolivat huumeiden aiheuttamiin myrkytysoireisiin. Pian kuolemantapausten jälkeen Buenos Airesissa kiellettiin kaikki elektronisen tanssimusiikin tapahtumat.

Kraftwerkin keikalle aloitettiin lipunmyynti heinäkuussa. Vielä ei ole kuitenkaan varmaa, saako Kraftwerk soittaa keikan Buenos Airesissa vai ei. Kaikki riippuu ilmeisesti siitä, lasketaanko Kraftwerkin keikka elektronisen tanssimusiikin tapahtumaksi vai ei.

Järjestäjät ovat perustelleet viranomaisille tapahtuman olevan lähempänä normaalia ”bändikeikkaa” kuin tanssimusiikkitapahtumaa. Tällä hetkellä keikka on silti yhä kiellettyjen tapahtumien listalla Kraftwerkin syntetisaattorien takia. Keikkajärjestäjä on hakenut erikoislupaa sen järjestämiseen, mutta ainakaan vielä paikalliset viranomaiset eivät ole heltyneet.