”Kun julkaisee Tuomio & Koneen jälkeen musaa, joku voi antaa säälistä hyvästä yrityksestä” – haastattelussa Jeijjo & Nupi

Olariskene ei suostu kuolemaan.

27.11.2015

Olarin hip hop -skene se ei suostu kuolemaan. Jeijjo ja Nupi julkaisivat juuri uuden videon Tehtiin Mitä Piti -kappaleeseensa. Kolmatta albumia on tulossa ulos ensi vuoden puolella Monspin kautta. Uudella videolla vierailee kuvissa yli 20 kotimaista räppäriä, ja löytyypä siltä myös materiaalia kesän Kallio Block Party -bileistä. Oispa kesä!

Rumba otti yhteyttä miekkosiin ja tiedusteli, eikö ainaiseen pillu/pullo/blossi-kolminaisuuteen koskaan kyllästy. Tavoistamme poiketen emme käännä parivaljakon puheita selkokielelle, vaan annamme miekkosten kertoa asioista espooksi. Teitä on varoitettu, sanakirja esiin.

Kaksikon Facebook-sivuille pääset tästä.

Miksi hip hop on vieläkin Olarissa niin iso juttu?

Jeijjo: No siis Olaris jo päiväkodeis käydään näit perusteita läpi. Aivopesu jatkuu sitten läpi koululuokkien, ei siin jää jengille syrjäytymisvaaras oikein enää muuta vaihtoehtoo ilmasta muunlaista musiikkia. Se on vähä ku Lukkosepän vetovoima naisii kohtaan, jossai geeniperimäs vissii. Toki on paljon asiaa edistävää tapahtumaa kuten jatkuvia Yöjuoksut-  ja Lähiölauantai –räppiklubeja, joissa koko lähiö viihtyy. Perinteet on vankat Raimon, Edun ja kumppaneiden kaut.

Nupi: Joo varmaan siks, et täälläpäin jengi aktiivisesti järkkäilee vielä tapahtumia kuukausittain ja onhan täällä juuret syvällä BJD:n äidin kohdussa suomiräpissä. Aika moni myös tekee omalla tahollaan suomiräppiä Olarissapäin, jotkut paremmalla ja jotkut huonommalla menestyksellä (itse en osaa sanoa kumpaan kategoriaan lokeroidutaan).

Jätkät tuuttaa uuden singlen pihalle pari kuukautta Tuomio & Koneen platasta. Eikö tuo ole nyt vähän kuin menisi lavalle esittelemään dikkiään John Holmesin jälkeen?

Nupi: Ohan se itsetuhosta, siksi mulla on puusta ”kiikkuva” mies tatuoituna haukkariin. Ohan tossa sekin puoli, että ku julkaseen Tuomio & Koneen jälkeen musaa, niin joku paikallinen saattaa vielä antaa säälistä hyvästä yrityksestä.

Jeijjo: Oli muute pirukova olla tos messis ainoina alle kolmekymppisinä. Näiden jätkien takiihan me ollaan ikusesti nuorii jätkiä. Näen silti tyylieroi ryhmittymien välil, esim. sovittiin Tuomion kaa viime perjantain et mennään vaimareis Davistoon juhlii meikän synttäreit ja Tuomo69 oli lopulta ainoo baaris Rokkaa-vaimaris. Ukot on saavuttanu jo sen statuksen ettei oo mtn menetettävää!

Teillä on kuositus ollut edellisillä levyillä jos ei nyt pääosassa niin ainakin hyvin esillä sanoituksissanne. Eikö siihen koskaan kyllästy? Kuinka paljon bileräppiä Suomeen mahtuu?

Nupi: Kyl mä kyllästyn bilettämiseen ma-to, mutta kovasti alkaa aina kaljahammasta kolottamaan, kun perjantai koittaa ja usein venyy sunnuntain puolelle. Sen takia se varmaan kuuluu musiikissakin. Ollu viime aikoina maksa-arvot vähän kohollaan, niin oon ottanu vaan kerran viikossa. Onks bileräppi nyt sitä Roope Salmisen & Koirien madafakin darraa vai enemmänkin tota Mellunmäen ratamestarit osioo? En osaa vastata.

Jeijjo: Ei se kuositus oo ainakaan helpottunut vuosien varrella, mut kyl tänne mahtunee iha noita molempia tyylisuuntia bileräpin alle. Alunperin meil lähteny varmaa siit toi et aika viihteel sitä musaa tehtykin. Nykyään kyl vähä iisimpi tekoprosessi BJD:n makkaris ja pari herkempääki rallatusta ehkä jopa tulevalle levylle. Ei oo helppoo olla räpilla vakava uskottavasti ja sinnepäinki nousee hattua.

Espoon Blues on kriisissä. Miten te nostaisitte Bluesin jälleen uuteen kukoistukseen ja kenties jopa mestaruuteen – kakkonenhan Blues on ollut parikin kertaa.

Jeijjo: Kakkonen on yk… Ei mut espoolaises yhteisös on voimaa ja #BluesinPuolesta on kirjotettu jo tuhansittain nimiä addresseihin. Toki jengi pitas saada myös hallille entist paremmil tapahtumil. Espoolaiset firmat sais nyt ottaa myös isoo koppii näist yhteisist talkoist. Paras juniorityö pitas jalostaa myös liigajengiin!

Nupi: Mä voisin vaikka myydä itseäni Bluesin puolesta, mutta tuskin kukaan ostais. Jengiä pitäis saada hallille vaan enemmän. Omat juomat katsomoihin, niin tuun varmasti kattoo joka pelin.

Käytetään Bluesia vertauskuvana teidän urallenne. Mitä teidän pitää tehdä, jotta voisitte nousta kotimaisen hip hopin kultakantaan?

Nupi: Kyllä tässä on alettava laihduttamaan, koska seksi myy. Muutenhan meissä ei oo mitään vikaa. Flow on ku enkelillä.

Jeijjo: Kyl ja sanoma ku paavil. Ei täs ny ehkä kultakannoista unelmoida, on jo aikas jees päästä tekemään Monspin alla sellast juttuu mitä ite haluaa. Kovin suurin kompromisseihin ei ajateltu lähteä, mut tottakai on se aina siistimpää mitä enemmän jengi jaksaa fiilailla meikäläisten saundia. Meille oli jo iha magee juttu esiintyy viime kesän lukusil festeillä tuhansien ihmisten eessä.

Mitä teistä tulee isona?

Jeijjo: Kovii bisnesmiehii! Räpin saralla koitetaan löytää jo seuraavii jätkii jatkamaan tätä Olari-saagaa, ehk MCP & Kimbo vois olla potentiaalisii sanansaattajii. Viel maistuu touhu ja keikkailu, mut jännä nähdä ollaanko enää tekemis tän touhun kans esim. 10 vuoden päästä. Musahommist ei ainakaan alata ressaamaan liikaa!

Nupi: Pienenä halusin olla poliisi, isona haluun olla lukkoseppä.

Lisää luettavaa