Kun suru muuttui iloksi – Katri O julkaisi kantrihenkisen uuden kappaleen

Katri O julkaisi uuden kappaleensa "Suru"

10.05.2024

Hyvinkääläinen Katri O eli Katri Oikarinen tunnetaan monialaisena taiteilijana, laulaja-lauluntekijänä ja lahjakkaana looper-artistina, joka rakentaa tarpeen tullen soittimensakin itse. Nyt Katri O on julkaissut uuden singlensä nimeltään Suru, joka on nimestään huolimatta iloinen kappale.

”Se meni tälleen. Istuin keittiössä mun perus kahvinjuontipaikalla. Tuli sellainen tunne, että nyt voisi ottaa kitaran käteen. Tunsin, että jotain on tulossa. Aloin soittaa, ja sieltä se tuli ulos, SURU. Se näytti aluksi kauhealta möröltä, mutta kun silitin sitä, me itkettiin yhdessä, minä ja mun suru. Lopulta biisistä tulikin iloinen”, Katri muistelee.

Kantrihenkisessä SURU-singlessä kuullaan kitaran ja basson lisäksi myös mandoliinia, perkussioita ja viulua. Biisin kepeä sovitus, viulun ja kitaran soolokudelman polveileva vuoropuhelu sekä mandoliinin rakentama toiveikas pohjavire ottavat laulajan sanoman hellään käsittelyyn.

”Mulla sattui vuodenvaihteessa olemaan paljon surematonta surua sydämessä. Niin sitä välillä pakkaa vaikeita tunteita padoksi, ja kun olo käy oikein sietämättömäksi, pitää vaan uskaltaa vetää tulppa irti. Välillä ne tunteet tulevat ulos vain laulamalla. Se on jotenkin ystävällinen ja pehmeä tapa saada niitä ulos. On se sitten myös helpottavaa, kun sen padon saa purettua”, Katri pohtii.

Lisää luettavaa