”Kutsu minua Artoksi” – Räppäri Tyler, the Creator noteeraa suomalaisen huippuskeittaajan uudella levyllään?

Tyler, the Creator julkaisi uuden levyn ja osoittaa kunnioituksensa Arto Saarta kohtaan.

Tyler the Creator
Youtube

Tyler, the Creator julkaisi perjantaina 21. heinäkuuta Flower boy-levyn. Levyllä on 14 kappaletta ja raskaansarjan vierailijoita kuten A$AP Rocky, Schoolboy Q, sekä Lil Wayne.

Yllättäen levyä kuunnellessa onkin mahdollista ”mennä torille”. Vaikuttaahan siltä, että Suomi on mainittu.

Nokkelasta sanankäytöstään kiitosta ansaitseva Tyler, the Creator on tunnettu myös intohimostaan skeittaamista kohtaan ja mitä ilmeisimmin räppäri mainitsee levyllään suomalaisen huippuskeittari Arto Saaren, joka tunnetaan laajalti myös maailmalla ainakin skeittipiireissä.

Levyllä kuultavassa 911 / Mr. Lonely -kappaleessa Tyler räppää seuraavasti: ”I’m playing like Hasbro, I’m really sorry, call me Arto”. Sorry on lausuttu Tylerille tyypillisenä word playna (sanaleikkinä) niin, kuin se kuulostaisi Saarelta (sorry – saari).

Samalla sorry voisi viitata Sorry-skeittipätkään, joka on julkaistu Flip Skateboardsin kautta vuonna 2002. Arto Saarella on oma osuutensa siinä. Ei olisi mikään mahdottomuus, etteikö räppäri olisi kyseistä pätkää nähnyt ja samalla Arton otteista vaikuttunut.

Eräässä Arto Saaren ottamassa valokuvassa näkyy Riley Hawkin lisäksi Odd Future -ryhmän jäseniä, joihin myös Tyler kuuluu. Kuuntele laini alta. Levyn löydät useimmista suoratoistopalveluista.