Lahjakas kotimainen artisti laajentaa avaruus-diskon puolelle

Yrjänä tunnustelee pop-musiikkiin taipuvia puoliaan.

29.10.2022

Varioivalla ja uniikilla otteellaan huomiota pitkin vuotta herättänyt Yrjänä julkaisi eilen uusimman kappaleensa. Sheidit-niminen single on neljäs artistin tulevalta albumilta, ja Yrjänä vastaa itse sen kokonaisuudesta tuotantoa myöten. Kappaleeseen tehtiin myös musiikkivideo, joka on Atte Merikallion käsialaa.

”Vaihdoin just suuremman vaihteen päälle!”, Yrjänä kertoo. ”Tämä on uusi genre, space disco. Tuntuu hyvältä antaa mun popimman puolen näkyä, se tulee selkärangasta. Olen tuottanut mun biisit itse, joten voit kuulla mun sormenjäljen joka äänessä. Ja teen tämän homman itsenäisesti ilman lafkoja, eli share the love!”

Siinä missä Yrjänän edellinen kappale Heinäkuu 21 liikuskeli paljaan ja jopa haavoittuvan viehätyksen äärellä, Sheidit-biisissä on kyse liukkaasta peilipinnasta, jonka takaa tuskin kannattaa odotella minkään kovin aidon tihkuvan esiin. Jotain samaa mystistä vetovoimaa biisissä kuitenkin on kuin edeltäjässään, mikä saattaa kieliä jotain Yrjänälle ominaisesta salaperäisestä maailmasta, joka osaltaan määrittää hänen soundiaan.

Yrjänän määritelmä ”space disco” on omiaan kuvaamaan kappaleen virkeästi kimpoilevaa tunnelmaa, jonka avaruudellisuus korostuu biisin futuristisessa musiikkivideossa. Yrjänä on aiemmin tuottanut musiikkia muun muassa Isaac Senelle, Sexmanelle, Yeboyahille sekä Hassan Maikalille, mutta nyt hän kaivertaa täysin omaa tietään.

Katso Sheidit-musiikkivideo alta.

Lisää luettavaa