Yeboyahin ja Hassan Maikalin tuottajana tunnettu artisti ottaa entistä varmempia askelia soolourallaan

Yrjänän uusi kappale on poikkeuksellisen taianomainen.

Yrjänä on yksi niistä artisteista, joiden luova ja omintakeinen ote jää heti ensimmäisestä julkaisusta mieleen erikoisella energiallaan. Jollain spesifillä piirteellä edukseen erottuva tekijä saa toivomaan, että yhtä singleä seuraisi mahdollisimman pian toinen, ja mitä laajemmaksi katalogi kasvaa, sitä eheämmäksi sen esittelemä spesiaali maailma rakentuu.

Yrjänällä on toistaiseksi takanaan kolme singleä, kaikki tältä kesältä. Artisti on kuitenkin jättänyt jälkiään nykymusiikin kentälle jo ennen soolouransa käynnistämistä, sillä hän on muun muassa tuottanut Yeboyahin ja Hassan Maikalin edelliset albumit. ”Nyt on aika olla omalla äänellä esillä”, Yrjänä sanoi kesäkuussa Rumban haastattelussa.

Viimeisin Yrjänän julkaisemista kappaleista on nimeltään Heinäkuu 21. Kappale ilmestyi pelkästään YouTuben puolelle musiikkivideona elokuussa, mutta sai suuren kysynnän vuoksi eilen myös Spotify-julkaisunsa.

Tuotantoa myöten Yrjänän omaa käsialaa oleva kappale nostattaa riisutun biittinsä ja artistin puhuttelevan äänenkäytön ansiosta kylmiä väreitä häntäluusta niskavilloihin asti. Yhtä ainutlaatuista kesäiltaa hiuksenhienojen muistikuvien kautta käsitteleviin lyriikoihin on vangittu häkellyttävän tarkasti se suloinen mutta ohikiitävän luonteensa vuoksi kipeä tunne, joka vain kahden valoisassa ja utuisessa hetkessä kohtaavan ihmisen välille voi syntyä.

Onnesta itkeminen ja turvan löytäminen toisesta ovat kappaleessa läsnä tavalla joka ei ihme kyllä kuulosta lainkaan kornilta. Oman haikean sävynsä kokonaisuuteen lisää juuri se, että kohtaamisen luonne on niin katoava kuin se on – jos kesäilta heinäkuussa -21 olisi kehittynyt kohti parisuhdeportaita, se tuskin säkenöisi kappaleessa niin hypnoottisena kuin se nyt säkenöi.

Katso Heinäkuu 21 -kappaleen musiikkivideo alta.

YouTube video

Lisää luettavaa