Legendaarinen saksofonisti Pharoah Sanders on kuollut

Sanders oli menehtyessään 81-vuotias.

26.09.2022

Jazzlegenda Pharoah Sanders on kuollut. Hän oli menehtyessään 81-vuotias. Yhdysvaltalainen saksofonisti tunnettiin muun muassa yhteistyöstään Sun Ran ja John Coltranen kanssa.

Kuolinuutinen vahvistettiin 24.9.2022 Sandersin levy-yhtiön Luaka Bopin kautta. Twitterissä julkaistu tiedote kuului näin:

”Joudumme järkyttyneinä kertomaan, että Pharoah Sanders on menehtynyt. Hän kuoli rauhallisesti rakastavan perheen ja ystävien ympäröimänä Los Angelesissa aiemmin tänä aamuna. Hän on aina ja ikuisesti kaikista kaunein ihminen, levätköön hän rauhassa.”

Pharoah Sanders, oikealta nimeltään Farrell Sanders, syntyi lokakuussa vuonna 1940. Hän ehti uransa aikana julkaista yli 30 albumia erilaisten kokoonpanojen bändinjohtajan roolissa, hänen debyyttilevynsä ilmestyessä 60-luvun puolivälissä. Vuonna 1965 hän myös liittyi John Coltranen bändiin. Saman vuosikymmenen aikana hän tutustui Sun Rahan, Sun Ran tarjotessa usein asunnottomalle Sandersille kattoa pään päälle sekä kannustaen tätä käyttämään nimeä Pharoah.

Lisää luettavaa