Lil B sai porttikiellon Facebookiin – Facebook sanoo vihapuheen takia, Lil B sanoo ”valkoisista puhumisen takia”

Lil B ei saa kirjautua eikä kirjoittaa Facebookiin seuraavan 30 päivän ajan.

Lil B

Jenkkiräppäri Lil B on heitetty ulos Facebookista kuukaudeksi.

Facebookin virallinen edustaja antaa syyksi ”vihapuheen”, mutta ei paljasta sen enempää yksityiskohtia. Some-alustan linjauksia loukkaavat viestitkin Lil B:n sivulla on poistettu, joten hieman hämäräksi jää porttikiellon perimmäinen syy, ainakin näin suurelle yleisölle.

Lil B itse on sitä mieltä, että porttikielto läpsäistiin hänelle, koska hän ”puhui valkoisista ihmisistä”.

Tämän voi tietenkin ottaa monella tavalla, mutta kuten Motherboard-sivusto ensimmäisenä raportoi, räppäri on viime viikkoina kirjoittanut pitkiä viestejä Yhdysvaltojen tulehtuneesta poliittisesta ja yhteiskunnallisesti tilanteesta, erityisesti mitä tulee rotujen väliseen epätasa-arvoon.

Räppäri vakuuttelee Twitterissä kuitenkin, että hänen viestinsä ovat aina olleet täynnä rakkautta, riippumatta kirjoitusten intohimoisesta sävystä.

Miehen viimeinen julkinen viesti Facebookissa pohtii, vihaavatko kaikki natsit ja valkoiset nationalistit häntä, kun hän itse yksinkertaisesti rakastaa kaikkia.


Tämähän ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun Lil B on lukittu ulos Facebookista. Räppäri ilmoitti vuonna 2014 saaneensa samanlaisen porttikiellon, joka tuli kun hän julkaisi ilmeisen tulenaran kirjoituksen, joka käsitteli muun muassa rotua, eläinten oikeuksia ja raiskauksia.