Lontoon oikeusistuin kielsi rap-ryhmältä kaiken musiikinteon ilman poliisin lupaa

Myös ryhmän jokainen live-esiintyminen tai biisin äänitys vaatii tästä lähin poliisin läsnäoloa.

https://youtu.be/b1qsisU8pxc

Lontoolainen drill-trap-ryhmä 1011 on saanut virallisen kiellon tehdä mitään musiikkia ilman poliisin suostumusta.

Oikeuden määräys edellyttää ryhmältä vähintään 24 tunnin ennakkoilmoitusta, jos he aikovat julkaista mitään videoita. Jokainen mahdollinen live-esiintyminen tai biisin äänitystapahtuma taas vaatii 48 tunnin ennakkoilmoituksen ja poliisin läsnäolon.

Lisäksi ryhmä ei saa biiseissään mainita kuolemaa, satuttamista tai loukkaantumisia, eikä myöskään postinumeroita jengikontekstissa.

Kielto juontaa juurensa tosielämän tapahtumista. Viisi 1011-ryhmän jäsentä istuu tällä hetkellä vankilassa tai kotiarestissa potentiaalisen väkivallan takia. 17-21-vuotiaat nuorukaiset pidätettiin viime marraskuussa Notting Hillissä aseistautuneina viidakkoveitsillä, pesäpallomailoilla ja sonnustautuneina kommandopipoihin, naamioihin ja hansikkaisiin.

Räppärit itse kertoivat oikeudessa olleensa matkalla kuvaamaan musiikkivideota, mutta poliisi uskoo heidän olleen todellisuudessa menossa hyökkäämään kilpailevan 12 World -ryhmän kimppuun.

Ryhmän musavideoita on aiemmin otettu alas Youtubesta, samoin kuin vastaavien muiden. Biiseissä viitataan nimittäin usein tosielämän vihanpitoon, kostoihin ja niiden mahdollisiin paikkoihin ja aikoihin.

Oikeuden määräys on saanut kovaa kritiikkiä paikallisilta sananvapausjärjestöiltä, mutta Lontoon poliisi vihjaa vastaavanlaisia olevan tulossa ehkä enemmänkin. Kuten konstaapeli Kevin Southworth sanoo:

“Me emme yritä pilata kenenkään iloa, emmekä kenenkään taiteellista ilmaisunvapautta – me yritämme estää ihmisiä joutumasta tapetuksi.”

The Guardianin pitkän artikkelin asiasta voi lukea täältä.