Loviisaan uusi festivaali – esiintymässä muun muassa Litku Klemetti ja Arppa

Tapahtuma järjestetään elokuussa.

01.04.2023

Loviisaan nousee tulevana kesänä uusi festivaali. Laivasillassa elokuun alussa järjestettävän Saltfestin kahdelle lavalle nousee joukko kevyen musiikin yhtyeitä ja artisteja.

Festivaalin ensimmäiset kiinnitykset ovat Timo Lassy, Litku Klemetti, Arppa, Pambikallio, Olli Soikkeli, Maija Kauhanen, Jake & the Ramblin’ Blade, Hannibal & Hot Heroes, Anis Kiitu, Dalindeo, Bad Sauna ja Kusinerna Riippa.

”Saltfest 2023 on ensimmäinen askel toivottavasti pitkälle tulevaisuuteen ulottuvalla ja suuria elämyksiä tuovalla matkalla. Rakkaus musiikkiin ja ajatus siitä, että musiikki on iätöntä ja rajatonta, luo pohjan ensimmäistä kertaa toteutuvalle juhlalle”, kuvailee Saltfestin ohjelmakuraattori Måns ’Dj.Bunuel’ Strömberg.

Idea uuteen tapahtumaan syntyi neljän musiikkia rakastavan konkarin Måns Strömbergin, Timothy Kühnin, Kalle Katzin ja Mikko Airaksen henkilökohtaisesta haaveesta toteuttaa kunnianhimoinen, rajoja rikkova ja helposti lähestyttävä musiikkifestivaali. Saltfestin musiikkiohjelmalla halutaan osoittaa, kuinka moninaista ja historiansa tunnistavaa tämän päivän musiikkikattaus on Suomessa. Artistilista tulee täydentymään vielä myöhemmin.

”Luvassa on helposti vastaanotettavaa komeaa musiikkia. Olen käsin poiminut ja laatutarkistanut esiintyvät artistit. Kaikkien musiikissa kuuluu tekijän sielu. Se on samalla aitoa, rouheaa ja siksi niin puhuttelevaa. Olli Soikkelin Django-pastissi on yhtä paljon tätä päivää kuin Arppa. Kaikki artistit ovat osa samaa jatkumoa, vaikka toinen flirttaile kansanmusiikin ja toinen punkin kanssa.”

Tapahtuman lipunmyynti on nyt käynnissä Biletissä. Lisätiedot festivaalin nettisivuilta.

Loviisa Saltfest 2023

Torstai 03.08.23:
Timo Lassy Solo Experience w. Niko Luoma Visuals @ Lovisa Church

Perjantai 04.08.23:
Pambikallio, Bad Sauna, Arppa, TBA, TBA, Olli Soikkeli & Cesar Garabini, Balkan Fever

Lauantai 05.08.23:
Jake & The Rambling Blade, Hannibal & Hot Heros, Dalindéo, Litku Klemetti, Maija Kauhanen, Anis Kiitu, Kusinerna Riippa, Saltbodan Radio

Sunnuntai 06.08.23:
Sunday Soul & Jazz Time Out Jamboree w. various artists.

Liput:
Timo Lassy Solo Experience 20€
Early Bird Weekend Ticket 45€
Early Bird Day Ticket Friday 25 €
Early Bird Day Ticket Saturday 25€

Lisää luettavaa