Lukas Leonin uuden biisin inspiraationa on Jimi Hendrix – myös Cheek on osallistunut suojattinsa kappaleen tekoon

Kuuntele Lukas Leonin ensimmäinen biisi debyyttialbumin julkaisun jälkeen.

27.11.2018

Vaikka Lukas Leonin tänään ilmestyneessä singlessä ”ei haluta kuolla tänä yönä” ja tiedostetaan, että ”huominen on huomenna”, on kappaleen inspiraationa toiminut Jenni Vartiaisen ja JVG:n sijaan Jimi Hendrix.

Hendrix-singlen julkaisu on ajoitettu 27-vuotiaana menehtyneen rocklegendan syntymäpäivään: hän olisi täyttänyt tänään 76 vuotta.

Lukas Leonin kappaleen on tuottanut Rafael, kertsissä mukana on Aleksanteri Hakaniemi, ja oman panoksensa biisin kirjoitukseen ovat tuoneet Lukas Leonin mentorit Jare Tiihonen ja Jimi Pääkallo. Hendrix-kappale kertoo vapaudesta, rajojen rikkomisesta ja riskien ottamisesta.

”Haluan avartaa jengille mun ajatusmaailmaa ja elämäntyyliä. Biisi kertoo vapaudesta Jimi Hendrix -vertauksen kautta. Mulle vapaus on rajojen rikkomista – sitä, että voin tehdä omalla taiteellani mitä vaan ilman, että annan muiden mielipiteiden vaikuttaa lopputulokseen. Luotan maailmaan ja oon utelias elämään”, Lukas kertoo.

Hendrix-kappale on Lukas Leonin ensimmäinen julkaisu kesäkuussa ilmestyneen debyyttialbumi Simban jälkeen. Simba oli Suomen virallisen albumilistan ykkösenä neljä viikkoa ja on pysytellyt top 20 -listalla julkaisustaan saakka.

Kuuntele biisi alta, ja heads up: julkaisemme myöhemmin tänään Lukas Leonin haastattelun.

Lisää luettavaa