Luojan kiitos! – Rush ei ole lopettanut, se vain lepää hetken laakereillaan

Geddy Lee ja Alex Lifeson vahvistavat, ettei Rushin tarina ole vielä ohi.

Talvella kävi ilmi, että kanadalainen progesuuruus Rush on ilmeisesti luopunut kiertueiden tekemisestä. Ikään kuin tämä ei olisi tarpeeksi surullista, rumpali-sanoittaja Neil Peart on myös kertonut olevansa ”eläkkeellä”. Tässä vaiheessa monen Rush-fanin hälytyskellot alkoivat varmasti soida: Onko Rush lopettamassa kokonaan?

Viikonloppuna kuulimme kuitenkin hyviä uutisi Rush-rintamalta. Geddy Lee ja Alex Lifeson olivat vihkimässä käyttöön heidän mukaansa nimettyä puistoa Torontossa, ja kommentoivat samalla yhtyeen tilannetta.

Lifesonin mukaan yhtyeen massiivista 40-vuotiskiertuetta seurannut vuosi on ollut ”sopeutumisen aikaa”, mutta hän ei usko yhtyeen luopuvan kokonaan musiikista.

”Olen varma, että teemme jotakin tulevaisuudessa”, Lifeson kommentoi Prog-lehden mukaan. ”Emme voi vain lopettaa soittamista ja musiikin tekemistä yhdessä.”

Geddy Lee on kovasti samoilla linjoilla bänditoverinsa kanssa.

”Soitan melkein joka päivä kun olen kotona”, Lee kertoo. ”Olen nyt matkustellut paljon vaimoni kanssa. Otamme tosissamme kaiken irti tästä tauosta urallani, mikä se sitten onkin. Mutta rakastan soittamista ja soitan paljon.”

”Ennemmin tai myöhemmin jotakin tapahtuu”, Lee toteaa.

Rushin ystävät voivat siis huokaista helpotuksesta: Yhtye ei aio lopettaa kokonaan.