Lynyrd Skynyrd aikoo pistää pillit pussiin – ainoa alkuperäisjäsen ei kykene enää soittamaan pitkiä keikkoja

Yhtyeen taival on tulossa päätökseensä ainakin keikkojen osalta.

03.09.2022

Vuonna 1964 perustettu southern rock -ikoni Lynyrd Skynyrd on tulossa tiensä päähän.

Yhtye aloitti pitkän jäähyväiskiertueensa jo vuonna 2018, mutta alkuperäiset suunnitelmat siirtyivät maailmantilanteen vuoksi. Viime vuonna ryhmä lähti tien päälle uuden jäähyväiskiertueen merkeissä, joka on jatkunut tämän vuoden puolelle.

Yhtyeen laulaja Johnny Van Zant kommentoi bändin lopetusaikeita Florida Times-Unionin haastattelussa. Vuonna 1987 bändiin liittynyt Johnny on yhtyeen alkuperäisen laulajan, vuonna 1977 surullisenkuuluisassa lentoturmassa menehtyneen Ronnie Van Zantin pikkuveli.

”Suunnittelemme edelleen lopettavamme ensi vuoden aikana. Aiomme eläköityä kiertämisestä”, Johnny kertoo.

Tällä hetkellä yhtyeen keikkakalenterissa on esiintymisiä tämän vuoden lokakuulle asti, sekä yksittäinen esiintyminen helmikuussa 2023.

Lopetuspäätös johtuu erityisesti bändin ainoan alkuperäisjäsenen, kitaristi Gary Rossingtonin terveydentilasta. Hän on kärsinyt sydänongelmista lähes kahden vuosikymmenen ajan.

”Gary voi nyt paremmin. Hän on saanut paljon energiaa uuden lääkkeensä ansiosta, ja pystynyt soittamaan kanssamme muutamia keikkoja. Mitä tulee kokonaisen setin soittamiseen, niin enpä tiedä”, Johnny kertoo.

”Ihmiset ajattelevat, että keikkamme eivät ole kovin energisiä, mutta kahden tunnin ajan soittamisessa on paljon tekemistä. Olemme sanoneet Garylle, että hänen pitäisi levätä, ja tulla lavalle silloin kun hänestä siltä tuntuu.”

Laulaja totesi, että vaikka keikat loppuisivat, musiikkialalta ei ikinä eläköidytä lopullisesti. Hän kommentoi tulevaisuutta enemmän itsensä kuin koko bändin osalta.

”Keikkojen soittamista ja faneja tulee ikävä. Olen tehnyt töitä koko ikäni, ja minulle on vain luonnollista tehdä jotain. Rakastan musiikkia ja olen kiitollinen kaikesta, mutta en pysty näkemään sitä, että jättäisin kaiken taakseni lopullisesti. Aion ehdottomasti kirjoittaa musiikkia niin pitkään kuin kykenen siihen.”

Lynyrd Skynyrd on esiintynyt Suomessa kuusi kertaa, viimeksi Helsingin Jäähallissa toukokuussa 2015. Yhtye on julkaissut 14 albumia, joista viimeisin ilmestyi vuonna 2012.

Lisää luettavaa