Maailma kylässä -festivaali juhlii pyöreitä vuosia afrobeatin ja kotimaisten huippuartistien täyteisellä erikoiskonsertilla Kaisaniemessä

Maailma kylässä - festivaali on järjestetty jo 20 kertaa, joten on syytä juhlia.

27.03.2019

Suomen suurin kulttuuri- ja järjestötapahtuma Maailma kylässä -festivaali on ehtinyt jo 20:nteen tapahtumavuoteensa. Pyöreitä vuosia juhlistetaan lauantaina 25.5. Savanni-lavalla Kaisaniemen puistossa.

Kitaristi Janne Halosen ja beniniläisen lyömäsoittaja-laulaja Noël Saïzonoun luotsaaman afrobeatia, jazzia ja funkia sekoittavan Helsinki-Cotonou Ensemblen kanssa lavalle nousevat muun muassa Paleface & yhdysvaltalaisräppäri Matre, Tuure Kilpeläinen sekä pitkän historian omaava sekakuoro Koiton Laulu.

Juhlakonsertissa nähdään lisäksi myös Anna-Mari KähäräSeksikäs Suklaa ja VG+ sekä muun muassa D.R.E.A.M.G.I.R.L.Skollektiivissa vaikuttava Yeboyah

 Ilmastonmuutosteemainen 20. festivaali järjestetään 25.–26.5. Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla. Ohjelmisto koostuu kymmenistä konserteista, työpajoista, keskusteluista, elokuvista ja lastenohjelmasta.

Festivaalilla nähdään muun muassa jazz-Emmalla palkittu Timo Lassy bändeineen yhdessä Ricky-Tick Big Band Brassin kanssa ja funkia ja soulia popmusiikkiin sekoittava brasilialainen Liniker e os Caramelows.

Kyläkinossa maailmanensi-iltansa saa korealais-brasilialaisen Iara Leen ohjaama dokumentti Wantoks: Dance of Resilience in MelanesiaFestivaalin koko kulttuuriohjelma julkaistaan 2.4. ja asiaohjelma 18.4. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

Lisää luettavaa