Maailman selvimmältä vaikuttanut plagiointijuttu muuttui kummalliseksi – kopioinnin kohteena olleen bändin edustajat syyttävät vastapuolta valehtelusta

Toinen sanoo sitä, toinen tätä, älä vetämättä jätä.

Kerroimme aiemmin Rumban sivuilla täällä, miten Radiohead olisi nostanut oikeusjutun Lana Del Reyta kohtaan. Syynä oli uutisointien mukaan Lanan uusimmalta albumilta löytyvä kappale Get Free, joka on todella, todella, todella samanlainen kuin Radioheadin ysärihitti Creep.

Myös Lana Del Rey itse kertoi Twitterissä, että Radiohead haluaisi 100 prosenttia kappaleen julkaisuoikeuksista. Del Reyn mukaan hän olisi tarjonnut Radioheadille 40 prosenttia kappaleen oikeuksista, mutta yhtye ei hänen sanojensa mukaan siihen suostunut. Hän myös väitti, että kappale saatetaan poistaa levyltä kokonaan lakijutun takia.

Nyt Radioheadia edustavan Warner/Chappellin edustaja myöntää, että osapuolet keskustelevat asiasta, mutta Radiohead ei ainakaan hänen sanojensa mukaan todellakaan ole vaatimassa biisin oikeuksia itselleen. Warner/Chappellin mukaan myös väitteet lakijutusta ovat tällä hetkellä täysin tuulesta temmattuja.

Kokonaisuudessaan Radiohead-leirin lausunto kuuluu näin:

”On totta, että olemme elokuusta lähtien olleet keskusteluyhteydessä Lana Del Reyn edustajiin. Lana Del Reyn kappaleessa Get Free on osia Radioheadin Creep-kappaleesta ja olemme pyytäneet heitä huomioimaan asian. Mitään oikeusjuttua ei ole kuitenkaan käynnissä, eikä Radiohead ole koskaan vaatinut 100 prosenttia kappaleen oikeuksista itselleen.”

Ovatko bisit sitten niin samanlaisia? Kuuntele ne täältä ja tee omat johtopäätöksesi.