Maailmankuulu balilainen katutaiteilija ja kotimaisen vaihtoehtopopin kärkikaarti tähdittävät katutaide- ja musiikkifestivaalia

Nummela Art Night järjestetään lokakuussa Nummelan lentokentällä.

16.09.2022

Nummelan lentokentällä järjestetään lokakuun 8. päivä Nummela Art Night -tapahtuma, joka on sekä katutaide- että musiikkifestivaali. Teoskokonaisuuksia, installaatioita ja musiikkia tarjoavaa tapahtumaa tähdittää maailmankuulu balilainen katutaiteilija WD sekä kotimaista vaihtoehtoisempaa pop-musiikkia edustava artistikattaus.

”Teokset on suunniteltu juuri Nummela Art Nightia varten, ja ne jatkavat matkaansa ympäri Vihtiä tapahtuman jälkeen”, Vihdin kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhli kertoo. ”Taideyön kansainvälinen tähti, balilainen WD eli Wild Drawing tekee Nummela Art Night -teostensa lisäksi Nummelan keskustaan aivan paraatipaikalle Pilkkukuja 1:een pysyvän muraalin.”

Taiteen maisteriksi kouluttautunut WD on 2000-luvun alusta saakka keskittynyt maanläheiseen katutaiteeseen, omien sanojensa mukaan ”taidelajin vapauden ja saavutettavuuden vuoksi”. Tekniikassaan tela- ja spraymaaleja yhdistelevän taiteilijan optisia illuusioita ja anamorfisia muraaleja löytyy ympäri maailman.

Nummela Art Nightin muita taiteilijoita ovat joensuulainen Katja Kouvalainen eli Decoradora, helsinkiläinen graffititaiteilija JUGIX2 eli Jukka Metsäaho, scifistä, animesta ja tatuointitaiteesta ammentava Occultocto, vihtiläinen Nummela Art Night -kuraattori Salla Ikonen, 1980-luvun puolivälissä graffiteilla uransa aloittanut monialataiteilija Kaih / Soved HRC, nummelalainen taiteilija Teemu Leino sekä vihtiläinen kuvataiteilija ja opettaja, erityisesti kierrätys- ja ympäristötaiteeseen keskittyvä Minka Heino.

Tapahtuman musiikillisesta annista vastaavat Vesta, Pehmoaino, Melo, Antti Autio, View, Malla ja Koisjärven Disko sekä dj:t Xmies, Huge Hefner, Mizfire ja Antti Kneckt.

Liput tapahtumaan maksavat 20 euroa ja ne voi ostaa täältä.

Lisää luettavaa