”Maan vaarallisin rikollinen” ja tunnetuin huumepomo antautui poliisille esiinnyttään huippusuositun artistin musiikkivideolla

Francisco Tejón antautui poliisille.

Francisco Tejón on Espanjan pelätyimmän huumekartellin Los Castañasin johtaja. Häntä pidetään eräänä Espanjan vaarallisimmista miehistä.

Nyt Tejón on antautunut omatoimisesti poliisille. Sysäyksenä tälle oli esiintyminen Clase A -nimisen kuubalaissyntyisen reggaeton-artistin musiikkivideolla. 39-vuotias Tejón esiintyi Clase A:n videolla, joka julkaistiin kymmenen päivää sitten. Videolla Tejón nähdään Los Castañasin entisen kerhotalon edessä.

Video poistettiin myöhemmin Youtubesta.

Espanjan poliisi etsintäkuulutti Tejónin vuonna 2016. Koodinimellä Isco tunnettu Tejón jengeineen on kylvänyt kauhua etelä-Espanjassa jo vuosien ajan, ja se on hallinnut paikallisia huumemarkkinoita rautaisella otteella ja väkivallalla. Tejónin huumekartelli on tienannut huumekaupalla yli 30 miljoonaa euroa. Kartelli operoi La Línean kaupungista käsin. Kaupunki tunnetaan koko Espanjan rikospääkaupnkina, ja siellä toimii yli 30 huumejengiä ja yli 3000 diileriä.

Tejónin veli Antonio pidätettiin kesäkuussa. Sitä ennen vuonna 2017 Tejónin veljekset onnistuivat pakenemaan poliisin suuroperaation ulottumattomiin. Tuolloin yli 100 poliisia osallistui valtavaan operaatioon, jonka lopputuloksena 30 kartellin jäsentä pidätettiin.