”Mahdollisuus kokea tuo voima vielä kerran” – Magenta Skycode palaa kesällä yhden keikan ajaksi

Kesärauha-festivaalille saapuvat myös Atomic Swing, Uusi Fantasia, Vesta, Kube, Xysma, Lauri Haav ja moni muu.

11.12.2020

Kesärauha-festivaali lupaili aiemmin tällä viikolla, että perjantaina jysähtää. Almanakka repii mainittua päivää ja Turun suunnalta tiedotetaan, että Magenta Skycode saapuu yhdeksi tapahtuman pääesiintyjistä.

Turkulaistaustainen indierockin kulttiyhtye lopetti vuonna 2014. Yhtyeen toinen ja toistaiseksi viimeinen albumi Relief täytti tänä vuonna 10 vuotta. Debyyttialbumin IIIII eli tuttavallisemmin palkkilevyn julkaisusta tulee ensi kesänä puolestaan kuluneeksi 15 vuotta.

”Saan edelleen äärettömän koskettavaa palautetta Magentan musiikista, muun muassa sen kauneudesta ja parantavasta voimasta. Haluan antaa ihmisille mahdollisuuden kokea tuon voiman ainakin vielä kerran livenä”, Jori Roosberg (ent. Sjöroos) kommentoi.

”Tämä tulee olemaan ainoa Magenta-festivaalikeikka 2021 ja tällä hetkellä aikomukseni ei ole tehdä muita Magenta-keikkoja.”

Magenta Skycode esiintyy Kesärauhassa sunnuntaina. Tämän myötä festivaali siis myös kasvaa kolmipäiväiseksi.

Yksin ei tarvitse Magentan hemmojen soitella. Sunnuntaipäiväksi on kiinnitetty myös rakastettu ruotsalainen rock-yhtye Atomic Swing, niin ikään uudelleen aktivoitunut Uusi Fantasia ja viime kesän paluukeikat siirtämään joutunut Xysma. Muut nyt julkistetut esiintyjät ovat Vesta, Iisa, Kube, Kairon; Irse!, Tiiu Helinä, Arppa, Luukas Oja, Lauri Haav ja Gracias.

”Laajentuminen sunnuntaille mahdollisti samalla lähes kokonaisuudessaan 2020 vuodelle buukatun ohjelmiston siirtymisen kesälle 2021 sekä sunnuntain verran täysin uusia kiinnityksiä. Paikallisen indielegenda Magenta Skycoden comeback-keikka sinetöi sunnuntain ja tulee olemaan taatusti voimakkaita tunteita bändin faneissa herättävä kokemus”, tapahtuman taiteellinen johtaja Pietu Sepponen sanoo.

11.–13.6.2021 järjestettävän Kesärauhan kaikki lipputyypit tulevat myyntiin Ticketmasteriin maanantaina 14.12. klo 12. Lippuja on jäljellä rajallinen määrä, sillä pohjalla on suuri joukko 2020 Kesärauha-lippunsa säilyttäneitä.

Lippukaupan auetessa tarjoutuu myös viime kesän lipun ostaneille mahdollisuus hankkia sunnuntain festivaalilippu edullisempaan hintaan. Tarkemmat tiedot lipputyypeistä sekä artistien päiväkohtaisen jaon löydät Kesärauhan nettisivuilta.

Lisää luettavaa