Marko Hietala jättää Nightwishin – ”En ole saanut tyydytystä tästä elämäntyylistä”

Hietala ilmoitti asiasta yhtyeen Facebook-sivulla.

12.01.2021

Marko Hietala on ilmoittanut eroavansa Nightwishista ja vetäytyvänsä julkisuudesta. Yhtyeen Facebook-sivulla julkaistussa kirjoituksessa Hietala toteaa, ettei ole saanut vuosiin tyydytystä tästä elämäntyylistä.

”Suoratoistopomot vaativat meiltä yhdeksästä viiteen -duunia, mikä ei sovellu luovaa työtä tekeville artisteille, samalla kun jakavat tulot epäoikeudenmukaisesti. Jopa artistien kesken”, Hietala kirjoittaa.

”Olemme musiikkibisneksen banaanivaltio. Isot promoottorit vaativat osuutensa meidän omista fanituotteistamme. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä.”

Hietala kertoo koronavuoden kotonaolon panneen mietiskelemään näitä asioita.

”Tunsin syvää pettymystä näistä ja monista muista asioista. Huomasin tarvitsevani sitä täyttymyksen tunnetta. Jotta soittaisin, laulaisin ja kirjoittaisin vielä tulevaisuudessa, tarvitsen uusia syitä ja inspiraation lähteitä.”

Hietala kertoo masennuksestaan ja synkistä ajatuksistaan, mutta vakuuttelee, että sen suhtene kaikki on hyvin. Hän myös haluaa jo ennakkoon katkaista siivet mahdollisilta salaliittoteorioilta, että esimerkiksi Tuomas Holopainen olisi syypää tähän.

”Pyydän, että media, artistit ja muut projektit jättävät minut rauhaan. Palaan toivottavasti ensi vuonna kertomaan uusista kuvioistani, mutta tämä ei ole lupaus.”

Marko Hietala soitti Nightwishissa vuodesta 2001.

Nightwish puolestaan kommentoi kollektiivisesti, että kunnioittaa Hietalan päätöstä, eikä kommentoi asiaa sen enempää. Yhtye aikoo soittaa tulevan kiertueen tuuraavaa basistia käyttäen.

Lisää luettavaa