”Me tiedetään tasan tarkkaan mitä täällä tapahtuu” – Pastoripike julkaisi possebiisin, jonka ajatuksena on yhdistää ihmiset

Mukana Yeboyah, Gracias, Kingfish, Musta Barbaari, Bile ja Sebastian DaCosta.

03.09.2021

Pastoripike julkaisi possebiisin – ja se posse on varsin tutunoloinen. Mukana ovat Piken lisäksi Gracias, Kingfish, Musta Barbaari, Bile ja Sebastian DaCosta eli samat hahmot kuin muutaman vuoden takaisella Aito G -kappaleella. Tällä kertaa remmiin hyppää myös Yeboyah. Jaykovan ja EDK:n tuottama biisi kantaa nimeä Paa se bängää, ja se selittää kyllä itse itsensä. Musavideo on Ima Iduozeen käsialaa. Ja seuraavaksi Pastoripike kertoo edellä luetelluista aiheista ja tyypeistä.

Paa se bängää
”Moni nuori voi tosi huonosti. Tässä on ollut otsikoissa muun muassa nuorten puukotuksia ja ulkomaalaisten syrjintää. Ollaan unohdettu että ollaan kaikki samanarvoisia. Unohdettu yhtenäisyys ja yhdenvertaisuus. Tuli sellainen fiilis, että olisi aika tehdä tällainen biisi. Ei tämä ole jatko-osa Aito G:lle vaikka onkin sama crew plus yksi lisäys. Ajankohtaa ja sanomaa mietittiin, mutta kaikki lähti innoissaan messiin, puhallettiin yhteen hiileen. Nämä on kaikki mun läheisiä, me tehtiin tämä yhtenäisyyden vuoksi. Me ollaan kaikki kasvettu näillä kulmilla ja tiedetään tasan tarkkaan mitä täällä tapahtuu, me tiedetään sellaisia asioita mitä te ette tiedä.”

Yeboyah
”Yeboyah on tosi rohkea tyyppi, ja sellaisia tarvitaan. Yeboyah on tyyppi, joka voi olla esikuva mun tyttärelle ja sen kavereille. Sen takia Yebo on tällä biisillä. Mä oon tiennyt Yeboyahin jo Aito G -aikoina, kun tehtiin parit kiertueet, niin hän oli messissä. Mulla oli jo silloin fiilis, että tää mimmi tulee tekee meidän kanssa yhteistyötä kunhan aika on kypsä. Se miten Yeboyah on vienyt omia juttujaan eteenpäin, se tyyli on hemmetin aito. Joku voi pitää Yeboyahin ärsyttävänä, ja se johtuu juuri siitä, kun hän on niin aito!”

Gracias
”Gracias on Suomen Jay-Z, kertsimestari ja kovin räppäri mitä löytyy. Grade on ihminen, joka jeesaa paljon. Hän on antanut mun uuden suunnan kanssa, rohkaissut paljon. Hän on yksi mun rap-esikuvista, mä ihailen häntä. Tunsin hänet ennen uraani, pienenä meidän vanhemmat hengasi paljon keskenään ja me tietty sitten Graden kanssa. Hän kantaa ylpeydellä tekemisensä ja seisoo aina kavereidensa takana.”

Kingfish
”Kingfish on rääväsuu. Sellainen äijä, joka ilmoitti lopettavansa, mutta ei kukaan voi tietää lopettiko se oikeasti. Tyyppi, jolta voi odottaa ihan mitä tahansa. Sillä on niin omanlainen luonne ja se on käynyt huudimeininkiä läpi. Fisu avasi portteja biiseillä Tonni ja Koko kesä, ei unohdeta koskaan sitä. Se on yksi niistä legendoista ja esikuva.”

Musta Barbaari
”Musta Barbaari lähti samantien messiin, vaikka olikin Tansaniassa. Hän nauhoitti oman osuutensa sieltä käsin. Barbaarinkin oon tuntenut jo ennen Salil eka salil vika -biisiä, hän on ollut aina mulle kuin pikkuveli. On ollut mukava olla messissä hänen jutuissaan ja tukemassa häntä. Vaikkei hän tee enää juurikaan musaa, niin ei sen väliä: hänellä on hyvä meno ja hän on edelleen iso roolimalli monille täällä, se on facts! Hän on yksi historiantekijä täällä myös. Hänkin voi ärsyttää joitain, koska hän puhuu suoraan, ei väistele yhtään.”

Bile
”Erikoinen äijä, ei ole medioissa esillä. Hänellä on hyvä r&b-ääni, joka sopii tuohon biisin. Hän tuntee Maunulan, hän on koulunkäynnin ohjaaja, näkee miten nuoret käyttäytyy, hän näkee mitä koulussa tapahtuu. Nuoret pitää hänestä, tosi pidetty ja luotettu tyyppi. Bilellä on oma visio, jota haluaa toteuttaa esimerkiksi näyttelijänä. Toivon, että hän saa näkyvyyttä enemmän.”

Sebastian DaCosta
”Sebastian DaCosta on Vaasan kuningas. Pohjanmaan tummaihoisille sellainen soturi, viimeinen tyyppi siellä ylhäällä. Ennen kuin kukaan meistä teki musaa, DaCo teki ensimmäsenä ja oli Universalilla. Diggasin jo silloin meiningistä, hän on teknisesti hyvä räppäri, hyvä kirjoittaja ja hyvä tuottaja ja sillä on uskomaton visio. Hänellä on oma fanikuntansa siellä Pohjanmaalla päin, hän näyttää siellä oleville tummaihoisille, että te ette ole yksin. Ollaan kaikki yhtä, tehdään kaikki yhteistyötä.”

Jaykova
”Jaykova tuotti Aito G:n, joten ajattelin että päästään helpommalla jos pyydetään häntä tuottamaan tämäkin. Tässä on myös toinen tuottaja, EDK, joka teki jälkituotantoa. Hän on tuossa M$D:n Fountain-kollektiivissa. EDK laittoi tän todella bängäämään. Jaykovalla on oma luonne ja oma tyyli tehdä. Hän teki sitä west coast -maailmaa, mitä ihailen hitosti.”

Musiikkivideo
”Musiikkivideon teko oli ihan superletkeää. Propsit Ima Iduozeelle ja sen tiimille. Videolla haluan välittää sen, että pitäkää yhtä. Tuollainen meininki pitää olla Suomessa kolmen neljän vuoden päästä, jossain vaiheessa Suomi näyttää tuolta. Ollaan yhtä, pidetään hauskaa, kaikki on tervetulleita, ihan sama mist sä tuut, ketään ei syrjitä, tuu messiin! Jos sä pysyt aitona, meininki on aitoa. Ja kun biisi on hyvä, niin pankaa se bängää!”

Katso Pastoripiken ja kumppanien Paa se bängää:

Lisää luettavaa