”Meitä ei ole luotu tänne kantamaan kaikkea yksin”, Ilta muistuttaa uudella kappaleellaan

Artistin toinen albumi ilmestyy keväällä.

14.01.2023

Uuden Musiikin Kilpailussa vuonna 2021 Kelle mä soitan -kappaleellaan ihastuttanut Ilta valmistelee toista albumiaan. Tänä keväänä ilmestyvää levyä esitellään uudella Jumala tai naapuri -singlellä.

Iltan omista pohdinnoista alkunsa saanut kappale syntyi artistin luottotiimin kanssa. Biisin sävellys, sanoitus ja sovitus ovat Iltan, Kerttu Suonpään, Lasse Piiraisen ja Väinö Walleniuksen käsialaa.

”Ihmisenä en ole aina ollut paras saamaan taakan tunnetta itsestäni pois. Välillä tuntuu, että kannan mukanani lastia menneisyydestä, tulevaisuudesta tai läheisten tilanteista. Silloin toivoisi, että olisi olemassa joku, joka voisi yhdellä pyynnöllä vapauttaa painolastista. Olen itse oppinut elämään näidenkin ajatusten ja tunteiden kanssa olemalla itselleni rehellinen ja puhumalla läheisteni kanssa”, Ilta kertoo kappaleen taustoista.

”Halusin julkaista tämän biisin muistuttaakseni siitä, että me kaikki käymme näitä asioita läpi. Toivon, että tämän kappaleen myötä pystyn myös rohkaisemaan raskaiden ajatusten kanssa painivia kuuntelijoita puhumaan ja jakamaan taakkaa, koska meitä ei ole luotu tänne kantamaan kaikkea yksin.”

Ilta julkaisi Näitä hetkiä varten -debyyttialbuminsa vuonna 2020. Artistilta on ilmestynyt sen jälkeen tukku singlejä, tuoreimpina viimevuotiset Ei kukaan muu ja Kuka hän on.

Kuuntele uusi kappale alta.

Lisää luettavaa