Metallican asianajajat vaikeuttivat cover-bändin toimintaa – Metallican jäsenet puuttuivat peliin todella hienolla tavalla

Nyt on muuten komeasti hoidettu keissi. Arvostamme.

Pari päivää sitten internetin ihmemaassa pyöri hämmentävä asiakirja. 41 sivua (!!!) sisältävä kirje oli osoitettu kanadalaiselle Metallica-covereita veivaavalle Sandman-nimiselle yhtyeelle. Kirjeessä vaadittiin, että Sandman luopuu Metallican logoa kopioivan Sandman-logon käytöstä.

Sandman on perustettu jo vuonna 1994. Se otti käyttöönsä Metallican ST. Anger -levyn Metallica-logoa vastaavan oman logonsa vuonna 2003. Bändin jäsenet olivat hämillään siitä, miksi Metallican lakimiehet pillastuivat heidän logostaan vasta nyt. Rolling Stonelle antamassaan haastattelussa yhtyeen viime kesänä bändiin liittynyt kitaristi Joe Di Taranto epäili, että hänen bändihistoriallaan saattoi olla jotain tekemistä asian kanssa: Di Taranto soittaa myös Warmachine-nimisessä yhtyeessä, jolla on metallimaailmassa jonkin verran nimeä. Hän epäili tämän herättäneen Metallican asianajajien huomion.

On Metallicasta ja vaikkapa Lars Ulrichista mitä mieltä tahansa, niin tämän keissin yhtye hoiteli niin tyylikkäästi kuin vain olla ja voi. Metallica kertoi Rolling Stonelle, että heillä ei ollut kirjeestä minkäänlaista tietoa, ja että kyseessä oli ainoastaan heidän lakimiesarmeijansa eräs yli-innokas edustaja, joka otti työnsä aivan liian tosissaan.

Metallican jäsenet painottavat yhdestä suusta, että he tekivät vuonna 1998 cover-albumin Garage Inc.

”Me rakastamme trbuuttibändejä, ja itsekin aloitimme uramme covereita soittamalla. Me olemme jopa julkaisseet tuplalevyllisen cover-biisejä! Tulemme aina antamaan arvostusta tribuuttibändeille, ja olemme kutsuneet sellaisia jopa kiertueillemme lämppäreiksi.”

Di Taranto kertoo, että Lars Ulrich henkilökohtaisesti soitti hänelle keskiviikkona ja pyysi anteeksi lakimiesten sekoiluja ja hehkutteli yhtyettä.

Metallica antoi myös neuvon Sandman-yhtyeelle sen suhteen, mitä heidän kannattaa tehdä saamansa kirjeen kanssa.

”Heittäkää se kirje roskiin. Tehkää jatkossakin mitä teette, komppaamme menoanne täysillä. Mitä kirjeen lähettäneeseen asianajajaan tulee, niin hän on tällä hetkellä San Franciscon lentokentällä matkalla kohti Alaskaa, missä saa harrastaa kalastusta koko loppuelämänsä ajan.”

sandman