Michael Jackson teki taas historiaa – Klassikkolevy yltänyt Yhdysvalloissa ennenkuulumattomaan ennätykseen

Michael Jacksonin Thriller on kaikkien aikojen myydyin albumi niin Yhdysvalloissa kuin maailmanlaajuisestikin, mutta rapakon takana albumi onnistui silti rikkomaan uuden myyntiennätyksen. NME:n mukaan Thrilleristä on nimittäin tullut ensimmäinen levy, joka on myynyt USA:ssa yli 30 miljoonaa kappaletta.

”RIAA on myöntänyt kulta- ja platinalevyjä musiikkibisneksen edustajana jo lähes 60 vuotta, mutta tämä on ensimmäinen  kerta kun artisti on ylittänyt 30-kertaisen platinamyynnin rajapyykin,” julistaa Recording Industry Association of American toimitusjohtaja Cary Sherman RIAA:n tiedotteessa.

Thrillerin edellinen rajapyykki, eli 29 miljoonaa myytyä levyä ylittyi Yhdysvalloissa kaksi kuukautta Jacksonin kuoleman jälkeen. Maailmanlaajuisesti vuoden 1982 klassikkolevy on todistettavasti myynyt noin 43,4 miljoonaa kappaletta. United World Chartin arvion mukaan levyä olisi kuitenkin myynyt peräti 68 miljoonaa kappaletta, ja sen on väitetty myyneen jopa yli 100 miljoonaa kappaletta, mutta tätä myyntilukua ei ole pystytty todistamaan.

Thrilleriltä julkaistiin kaikkiaan seitsemän singleä, joista alta voit kuunnella iki-ihanan Billie Jeanin.