Michael Monroe esitteli uuden bändin – lue Gingerin kommentit biisinteosta

25.01.2010

Michael Monroe esitteli Los Angelesissa uuden bändinsä, jossa soittavat muun muassa Sami Yaffa ja The Wildheartsin Ginger.

Kuva: Backstage Alliance

Viime vuonna toisen kerran ja ilmeisesti lopullisesti hajonneen Hanoi Rocksin laulusolistin Michael Monroen uusi bändi kantaa mielikuvituksellista nimeä Michael Monroe.

Yhtyeen jäsenet julkistettiin Los Angelesissa Bam Margeran juontamassa lehdistötilaisuudessa 25. tammikuuta Suomen aikaa kello 22. Tosin Helsingin Sanomat julkisti kokoonpanon jo saman päivän aamuna – ilmeisesti vahingossa. Lehdistötilaisuus piti lähettää suorana verkossa, mutta tekniikka petti. Video tulee kuitenkin jälkikäteen Michael Monroen verkkosivulle.

Michael Monroen bändissä on mukana peräti kolme neljästä Demolition 23 -bändin jäsenestä: Monroen itsensä lisäksi New York Dollsissa viime aikoina soittanut entinen Hanoi-basisti Sami Yaffa sekä rumpali Jimmy Clark.

Kitarassa nähdään The Wildheartsin nokkamies Ginger, jonka kanssa Michael Monroe on jo säveltänyt biisejä myöhemmin julkaistavalle albumilleen. Toista kitaraa soittaa muun muassa Danzigin ja Motörheadin riveissä käynyt New Jerseyn punkveteraani Todd Youth.

Uusista biiseistä luvataan maistiaisia kevään aikana. Ginger kertoi biisintekotalkoista Rumballe viime syksynä Markus Laakson haastattelussa näin:

”Olin kuullut, että Mike on kontrollifriikki, mutta hän on tosiasiassa ehkä helpoin tyyppi, jonka kanssa olen ikinä työskennellyt. Hän on tosi rento ja avoin uusille ideoille.”

”Minulta irtoaa yleensä keskitempoisia melodioita ja kertosäkeitä, ei nopeita ja suoraviivaisia rockralleja. Pelkäsin, että se tulee kostautumaan tässä projektissa, koska Mike saattaisi vaatia punk-energistä, Demolition 23 -tyylistä materiaalia, mutta hän on ollut todella tyytyväinen aikaansaannoksiimme. Kappaleet kuulostavat tutuilta, miltei perinteikkäiltä, mutta niissä on paljon uusia lähistymistapoja ja odottamattomia käänteitä. On mielenkiintoista työskennellä ihmisen kanssa, joka on ollut kuvioissa niin pitkään. Ja hän on vieläpä niin tunnettu hahmo.”

Kuinka yhteistyö sai alkunsa?

”Mike tuli moikkaamaan meitä hotellille, kun soitimme kesällä Ruisrockissa. Juttelimme asiasta tuolloin. Hän ilmestyi seuraavana päivänä mestoille kahden akustisen kitaran kanssa. Meillä oli parikymmentä minuuttia aikaa löytää yhteinen kipinä. Saimme siinä lyhyessä ajassa nauhalle tonneittain ideoita! Viimeistelimme ja demotimme itse asiassa eilen kaksi tuossa sessiosta syntyneistä aihioista.”

”Uskon, että maailma on valmis siihen, että Michael Monroesta kasvaa kansainvälinen ikoni. Mutta hän ei voi tulla sellaiseksi ilman loistavaa levyä. Tappobiisejä on oltava. Sellaisia, joista jokainen pitää.”

Ensimmäiset keikkansa Michael Monroen uusi kokoonpano soittaa Yhdysvalloissa maaliskuussa. Yhtye esiintyy viikkoa ennen pääsiäistä Helsingin Tavastialla sekä K-18- että limukeikoilla.

Michael Monroe Helsingin Tavastialla 2.4.

Lisää luettavaa