Mielipide: Uudessa X-Men -leffassa on valtava ongelma – Sen parhaassa kohtauksessa ei kuulla Rushia!

Tuorein Marvelin sarjakuviin perustuva elokuva X-Men: Apocalypse sai ensi-iltansa Suomessa viime perjantaina. Progressiivisen rockin ystävän elokuva sai kuitenkin ensin innostumaan ja sitten ärsyyntymään: Miksei tässä elokuvassa kuulla Rushia?

Selitys on tämä: Evan Petersin esittämällä Quicksilverillä on miltein koko elokuvan keston ajan yllään Rushin t-paita. Tarkkaanottaen kyseess on Moving Pictures -albumin (1981) kiertuepaita, mikä sopiikin hyvin vuoteen 1983 sijoittuvaan elokuvaan.

(Varoitus: Pieniä spoilereita luvassa!)

X-Men: Days of Future Passed -elokuvan (2014) tapaan Apocalypsen paras ja näyttävin kohtaus on pätkä, jossa Quicksilver pelastaa joukon ihmisiä liikkumalla salamannopeasti. Käytännössä pitkässä kohtauksessa kaveri juoksee hidastetussa maailmassa Rush-paita liehuen, musiikin soidessa.

Ärsyttävää on se, ettei kohtauksessa kuitenkaan kuulla Rushia, vaan Eurythmicsin vuoden 1983 hittikappale Sweet Dreams (Are Made of This). Itse kappaletta väheksymättä on pakko sanoa, että Rush olisi sopinut paremmin. Hahmo selvästi fanittaa yhtyettä ja lukuisia sopivia kappaleita olisi ollut tarjolla. Esimerkiksi Tom Sawyer!

Noh, Rushin puute ei ole uuden X-Men -leffan suurin ongelma. Yhtyeen ystävänä ei kuitenkaan voi olla ihmettelemättä, eikö yhtye käynyt leffan tekijöiden mielessä, ja kuvittelematta, kuinka komealta kohtaus olisi tuntunut Rushin säestyksellä.

YouTube video

Lisää luettavaa