Miley Cyrus hieroi valtavalla vaahtomuovisormella nivusiaan – Yhdysvallat, One Direction ja Drake järkyttyivät, Rihanna hymähti

27.08.2013

Entisen lapsitähden härski lavashow sekoitti kansakunnan pasmat MTV Video Music Awardsissa. Mutta kukapa olisi arvannut, että The Onion ennusti kaiken jo vuonna 2008.

Kuva: Kuvakaappaus videokuvasta

MTV Video Music Awards sai tänä vuonna oman skandaalinsa, kun Disneyn entinen lapsitähti, Miley Cyrus, osoitti olevansa esiintyjä omilla avuillaan. Osittain Robin Thicken kanssa läpi vedetty hittipotpuri sisälsi tukuittain seksuaalisesti vihjailevia manöövereitä, jollaisia ei ollut nähty arvovaltaisessa popmusiikkigaalassa sen jälkeen kuin Michael Jakson ja Lisa-Marie Presley suutelivat kauhistuneen yleisön edessä vuonna 1994.

Ja he sentään olivat Jumalan ja seurakunnan silmien edessä vihitty aviopari.

Sosiaalinen media villiintyi. Twitter on ollut sunnuntaista alkaen liekeissä – Miley Cyrus itsekin hehkuttaa, että hänen pyllynkeikutuksensa sai 306 000 twiittiä minuutissa eli enemmän kuin Superbowl sähkökatkoineen.

Missä Twitter sähköistyy, siellä perinteinen media kaartelee yllä kuin korppikotkat. Itseään kopeloiva nuori nainen sai lehdistön jakamattoman huomion, kun toimittaja toisensa perään kävi googlaamassa, mitä helvettiä ”twerking” tarkoittaa.

Useilla uutissivuilla taivasteltu esitys sisälsi muutakin kuin laulua ja tanssia: etenkin pientä strippauksentapaista ja sensuellia kiehnäämistä Robin Thicken housunetumusta vasten. BuzzFeedin aina valppaat sisällöntuottajat olivat kuitenkin onneksi valppaina ja poimivat videolta talteen hetket, jolloin yleisölle tarjottiin tavanomaisen seksikiihotuksen lisäksi jotain todella omituista.

Kuten vaikkapa kieltä, vaahtomuovista itsetyydytystä ja mitä ikinä tämä sitten suomeksi onkin.

MTV:n nettisivulla tarjolla oleva video osoittaa, että melko ripeästi läpikäyty ohjelmanumero on aivan hyvällä syyllä järkyttänyt joitakuita. E! Online tietää ainakin One Directionin poikien ja Draken vaikuttaneen hiukan kiusaantuneilta. Sen sijaan Rihannaa ei hetkauttanut mikään.

Maailman asukkaita oltiin aluksi harhauttaa myös väitteellä, jonka mukaan Will Smithin perhe olisi lähestulkoon pudottanut silmänsä näyn järkyttämänä, mutta myöhemmin uutinen oikaistiin. MTV:n mukaan Smithit olivat toljottaneet monttu auki vain Lady Gagaa.

Ei siis mikään tavaton ihme, että Yhdysvaltain Vanhempain televisioneuvosto (”Parents Television Council”) tuomitsi Rolling Stonen kertoman perusteella koko näytöksen. Mutta koska samainen neuvosto on tuominnut melkein minkä tahansa ohjelman, jossa nilkka vilahtaa, ukaasia ei liene tarvetta ottaa liian vakavasti.

Hulabaloon ehdottomasti mielenkiintoisin juttu on kuitenkin Gawkerin bongaama huumorijulkaisu The Onionin uutisparodia vuodelta 2008. Videolla pohditaan mitä huolestuneimpaan sävyyn Miley Cyrusin liikakäyttöä. Hyytävän profeetallisesti The Onion ennustaa, että artisti on kulutettu loppuun vuonna 2013:

Mutta ei huolta! Julkkisjuoruihin erikoistunut Perez Hilton vielä vakuuttaa lohduksemme , että ainakaan Robin Thicken rouva ei pahoittanut mieltään siitä, että hänen puolisonsa intiimipaikkoja vatkataan brooklyniläisestradilla. Olemme siis välttyneet ainakin toistaiseksi taas yhdeltä traagiselta erolta.

Lisää luettavaa