MKDMSK kuoli kollegan sohvalle – menehtyneestä räppäristä dokumentti

Yle Kioskin Jaakko Keso teki dokumentin 21-vuotiaana kuolleesta malminkartanolaisesta.

17.12.2019

MKDMSK eli Atte Toikka kuoli tammikuussa 21-vuotiaana. Pyhimyksen loppuun saattama MKDMSK:n kakkosalbumi julkaistiin postuumisti ja etenkin sen singlestä Surullinen klovni kasvoi odotettua suurempi hitti.

”MKDMSK oli selvästi antamassa ääntä niille, joilla ei mene hyvin. Hän ymmärsi, että Suomi on murheellisten laulujen maa eikä pahoinvointivaltio. On vaikea määritellä, mitä kaikkea kouluttamattomilta nuorilta miehiltä Suomessa puuttuu. Helpompi on sanoa, että ainakin ja onneksi heillä on hiphop. Paine nousee turvaverkkojen välissä. Kenties vaadittiin Atte Toikan kuolema, että sille saatiin avattua venttiili”, Oskari Onninen kirjoitti Rumbassa keväällä.

Nyt MKDMSK on otsikoissa, koska jäi ilman Emma-ehdokkuutta. Pyhimys nosti epäkohdan esille: Emma-gaalan mukaan linjaus on, ettei artisteja palkita postuumisti. Tätä linjausta ei tosin lue gaalan säännöissä.

Yle Kioskin Jaakko Keso on tehnyt MKDMSK:sta puolituntisen dokumentin RIP Jonne aka MKDMSK 1997–2019. Keso lähtee selvittelemään Toikan tarinaa hänen lapsuudenkuvastaan tulleen Jonne-nettimeemin kautta. Nopeasti käy selväksi, että meemi on vaikuttanut Toikan elämään negatiivisesti.

Ääneen pääsevät myös Toikan lapsuudenystävät, perhe ja kollegat, kuten Taisto Tapulist, jonka sohvalle malminkartanolaisartisti kuoli. Dokumentti on katsottavissa Yle Areenasta.

Lisää luettavaa