Emma-gaalan ympärillä käy nyt myös toinen keskustelu: menehtynyttä artistia ei huomioitu

Pyhimys kyseenalaisti MKDMSK:n jättämisen ehdokkuuksien ulkopuolelle.

17.12.2019

Emma-gaalan ympärillä on käynyt poikkeuksellisen kiivas keskustelu jo ennen ehdokkaiden julkistusta. Maustetytöt eivät päässeet ehdolle yhdessäkään pääkategoriassa ja yhtye jätettiin myös yleisöäänestyksen ulkopuolelle.

Seuraava otsikoihin noussut tapaus on MKDMSK eli Atte Toikka. Räppäri menehtyi tammikuussa vain 21-vuotiaana. Pyhimys auttoi Toikan läheisiä ja kollegoita viimeistelemään MKDMSK:n kesken jääneen albumin.

Marraskuussa ilmestyneen albumin single Surullinen klovni on vuoden neljänneksi kuunnelluin kotimainen kappale Spotifyssa. Myös neljää muuta albumin biisiä on kuunneltu yli miljoona kertaa. Emma-ehdokkuudella MKDMSK:ta ei huomioitu – asiaan tarttui Pyhimys Instagram-tarinoissaan.

Emma-gaalaa järjestävän Musiikkituottajat ry:n Tommi Kyyrän mukaan Emma-gaalassa on vakiintunut käytäntö, että artisteja ei palkita postuumisti. Linjausta ei kuitenkaan ole kirjattu sääntöihin. Kyyrä kertoo HS:n haastattelussa, ettei osaa sanoa miksi sitä ei ole kirjattu.

”Kunhan saamme tämän gaalan järjestettyä, käymme varmasti keskustelun siitä, pitäisikö sallia mahdollisuus postuumiin palkitsemiseen. Selvää on, että sääntöjä tulee muutenkin tarkentaa”, Kyyrä sanoo, viitaten Maustetytöt-keskusteluun.

Emma-gaalan somekanavat ovat täyttyneet MKDMSK:n fanien jättämistä kommenteista. Instagramissa kommentteja räppärin ehdokkuuden puolesta on jätetty jo 3000.

”Vilpittömästi sanon, että arvostan sitä, miten moni ihminen on ottanut tähän asiaan kantaa. Harkitsemme varmasti linjaustamme uudestaan. Toivoisin, että nyt keskityttäisiin ehdolla oleviin artisteihin”, Kyyrä sanoo.

Lisää luettavaa