HS: Maustetytöt-tapaus aiheuttaa muutoksia Emma-gaalaan? ”En usko, että tuomaristo voi enää työskennellä entisellä tavalla”

Musiikkituottajat ry:n apulaisjohtaja Tommi Kyyrän mukaan vaihtoehtoisia toimintamalleja mietitään.

12.12.2019

Emma-ehdokkaat julkistettiin hetki sitten. Rumban ennakkoon saamat tiedot pitivät paikkaansa: Maustetytöt jäivät pääpalkintokategorioissa ilman ehdokkuuksia, ja kuten tuolloin arveltiin, kriitikkoraati nosti yhtyeen ehdolle kriitikoiden valinta -palkintosarjassa.

Emma-gaalaa järjestävän Musiikkituottajat ry:n apulaisjohtaja Tommi Kyyrä kertoi HS:n haastattelussa, että ehdokaskohun vuoksi nyt pohditaan muutoksia tuomaristotyöskentelyyn.

”Joku tuomariston jäsenistä on vuotanut luottamukselliset keskustelut eteenpäin, ja asiaa on sitten käsitelty julkisuudessa. En usko, että tuomaristo voi enää työskennellä entisellä tavalla”, Kyyrä sanoo.

”Muutostarve on henkilökohtainen kantani. Minun on kuitenkin vaikea nähdä, että voitaisiin jatkaa samalla systeemillä.”

Kolmihenkisen kriitikkoraadin puheenjohtajana oli kokenut musiikkitoimittaja Jukka Haarma. Hän kertoo HS:lle seuranneensa Maustetytöt-keskustelua Malagasta käsin.

”Meidän kaikkien kolmen mielestä päätös oli kappaleen väärinlukua ja koko yhtyeen olemuksen väärinlukua. Olisin halunnut olla paikalla siinä alkuperäisessä raadissa ja kuulla, miten tällaiseen päädyttiin”, Haarma kommentoi.

Lisää luettavaa