Moguliksi ryhtynyt Pyhimys pisti tuulemaan – Kovia levyuutisia kotimaiselta hiphop-rintamalta

07.01.2014

Johanna Kustannus julkaisee vuoden mittaan muun muassa Asan, Heikki Kuulan, Paperi T:n, Hätä-Miikkan ja Teflon Brothersin albumit.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Ilona Ollikkala (Johannan uudet sainaukset yhteispotretissa)

Johanna Kustannuksen tuotantopäälliköksi nimitetty Mikko ”Pyhimys” Kuoppala on pannut toimeksi. Kotiteollisuuden, Olavi Uusivirran ja Jonna Tervomaan kaltaisten artistien kotina tähän asti tunnettu Johanna julkaisee keväällä runsaasti hiphop-albumeita – eikä ihan mitä tahansa sellaisia.

Syvältä yhtiön ytimestä saatujen tietojen mukaan Johanna on julkaisemassa ainakin Asan, Heikki Kuulan, Paperi T:n, Hätä-Miikkan ja Teflon Brothersin levyt. Monilla albumeista on myös jokin huomionarvoinen twisti mukana. Tällaista on kerrottu:

• Asan albumista tulee nyt vihdoin se puhuttu Love Records -sampleihin pohjaava levy. Räppärin tukijoukkoina ovat Jenni Vartiaisen levyiltä kenties parhaiten tunnettu tuottaja Jukka Immonen sekä muun muassa Yonan ja Nicole Willisin albumeita tuottanut Didier Selin.

• Heikki Kuulan sooloalbumin ensimmäisellä singlellä on mukana punkbändi Pää kii. Single julkaistaan jo lähiviikkoina.

• Paperi T:n ja Hätä-Miikkan albumit ovat herrojen ensimmäiset soololevyt – ensin mainittuhan tunnetaan parhaiten Ruger Hauerista ja jälkimmäinen Gaselleista. Niiden sisällöstä ei ole tarkempaa tietoa, mutta Teflon Brothersin uutuus on ilmeisesti – tättärää! – lastenlevy. Hyvä!

Pidämme tilanteen kehitystä silmällä ja raportoimme lisää, kunhan raportoitavaa ilmaantuu.

Lisää luettavaa