Morrissey halveksii paitsi lihansyöntiä myös joukkorahoitusta levyn julkaisemisen rahoitusmallina

Morrissey
Morrissey
Tomi Palsa

Morrissey jatkaa totuttuun tapaan eläinten puolesta kampanjointiaan. Nyt kohteena on Al Goren luotsaama Live Earth -tapahtuma. Ilmaston lämpenemiseen kantaa ottavan tapahtuman ruokapuoli nimittäin huolestuttaa artistia.

Aiheesta kiihtyneenä Morrissey kirjoitti kirjeen Al Gorelle ja Kevin Wallille. Kirje julkaistiin Rolling Stone -lehden verkkosivuilla. Kirjeessä Morrissey selventää, miten eläinteollisuus on kaikista suurin syy ilmastonmuutokseen ja vertasi liharuoan tarjoamista kyseisessä tapahtumassa siihen, että myisi pistooleja mielenosoituksessa aseita vastaan. Morrissey myös täsmentää järjestäjien roolista nostattaa ihmisten huomiota ilmastonmuutosta kohtaan.

Samassa kirjeessä Morrissey myös muistuttaa omasta kiertueestaan, joista jokainen keikkapaikka on hänen keikoillaan täysin lihaton, mukaan lukien keikka Madison Square Gardenilla. Loppukaneetiksi, Morrissey ehdottaa nimen vaihtoa muotoon ”Death Earth: We Contributed!”, mikäli liharuoan tarjoamisesta ei luovuta.

Saa nähdä mihin tilanne muuttuu, mutta ei Morrissey aivan heikoilla argumenteilla ole matkassa.

Myös joukkorahoitukset ovat nyt saaneet Morrisseyn toimesta kyytiä, ainakin siinämäärin mitä asia häntä itseään koskee. Morrissey on nyt jo pidemmän aikaa ollut etsimässä uutta levy-yhtiötä, sen jälkeen, kun tiet erkanivat Harvest Recordsin kanssa, vain kolme viikkoa World Peace Is None of Your Business -levyn julkaisun jälkeen.

Morrissey on jo alkanut suunnittella seuraavaa albumia, mutta toistaiseksi levy-yhtiön etsinnässä ei ole tärpännyt. Brittiläisen herrasmiehen kiertueella lämmittelevänä artistina toimiva Amanda Palmer ehdotti Morrisseylle joukkorahoitusta koskien levyn julkaisua, mutta Morrissey tyrmäsi joukkorahoitusidean ”epätoivoiseksi tempuksi” sekä ”yleisöä loukkaavaksi” konseptiksi.

Suomessa keikalla viime marraskuussa ollut, syöpähoitoja parhaillaan läpikäyvä Morrissey avautui myös median tavasta kirjoittaa vain negatiivisia asioita hänestä, varsinkin koskien peruutettuja keikkoja. Suurempia sydämentykytyksiä se ei kuitenkaan hänelle aiheuta, vaan Morrissey kertoo olevansa sinut asian kanssa, mikäli se jonkun tekee onnelliseksi.