Morrissey täyttää 61 vuotta – juhlistaa julkaisemalla vanhan keikkatallenteen Youtubessa

Steven Patrick, Eli Morrissey täyttää vuosia.

Yksi brittirockin ikonisimmista artisteista, Morrissey, täyttää 61 vuotta 22. toukokuuta. Rumban Samuli Knuuti kirjoitti Morrisseysta ja World of Morrissey -albumista vuonna 2018 näin:

”World of Morrissey ei siis ollut definitiivinen läpileikkaus Steven Patrickin maailmasta. Mutta toisaalta: jokainen Morrisseyn albumi on definitiivinen läpileikkaus Morrisseyn maailmasta. Harva muu artisti on niin systemaattisesti ja tietoisesti työstänyt omaa universumiaan, jyrkästi moraalista ja sääntöjen ohjailemaa maailmankaikkeuttaan, jossa jokainen teko, arvo ja oletus liittyy peruuttamattomasti kaikkiin muihin.”

The Smiths -yhtyeen keulakuva ja sen jälkeen soololevyjä tasaiseen tahtiin julkaisseen artistin elämää ja tekoja ei käsitellä enempää tässä jutussa, sillä Knuuti tekee sen täällä.

Alkuvuodesta I Am Not a Dog on a Chain -albumin (arvio täällä) julkaissut britti täyttää siis 61 vuotta ja hän (tai hänen sometiiminsä) juhlistaa sitä julkaisemalla vuoden 1991 The Shoreline Amphitheatre -keikan Youtubessa. Striimi lähtee pyörimään lauantaina 22. toukokuuta kello 19.00.

Tämän lähetyksen näet alta. Mukana myös kaksi teemaan soveltuvaa bonuskappaletta.