Muistatko Fyre Festivalin? Kuusi vuotta vankeutta saanut pääjehu haluaa jatkoa festareille – ja Elon Muskin avukseen

Tämähän päättyy taatusti hyvin.

12.04.2023

Fyre Festival -sekoilun johtohahmo Billy McFarland tuomittiin kuuden vuoden vankeuteen lukemattomista petoksista. Korvauksia hän joutuu maksamaan peräti 26 miljoonan dollarin edestä.

Mikäli Fyre Festivalin tapahtumat eivät ole tuttuja, niin kerroimme asiasta vuonna 2017 mm. seuraavaa:

”Fyre Festival järjestetään tänä viikonloppuna Exumasin alueella Bahamalla. Liput luksusfestivaaleille maksavat halvimmillaan 4 000 dollaria ja kalleimmat tiketit kustantavat peräti 12 000 dollaria. Lipun hintaan sisältyivät lennot Miamista festivaalialueelle, omat huvilat joissa yöpyä, huvijahdit joissa bilettää mallien kanssa ja bändejä kuten Major Lazer, Blink-182 ja monia muita.

”Luksushuvilat” ovat todellisuudessa telttoja, jotka on pystytetty alueelle vähän sinne päin. ”Luksusateria” on kuvien perusteilla kaksi palaa valkoista leipää ja vihreää salaattia siinä kyljessä. Kaiken tämän päälle festivaalialueella ei ole henkilökuntaa lainkaan. Matkatavarat on heitetty festarivieraille rekasta maahan. Tämän kaiken ihanuuden päälle festivaalialue on täynnä villikoiria. Osa festivaalivieraista on myös tapellut paikallisten kanssa.”

Festivaalisekoilu oli vain yksi syytekohdista, joiden avulla McFarland tuomittiin vankeuteen. Hän oli muun muassa myynyt pääsylippuja Grammy-gaalan kaltaisiin tapahtumiin. Todellisuudessa mitään lippuja tapahtumiin ei ollut olemassa. McFarland vapautui vankilasta viime vuonna kärsittyään neljä vuotta saamasta kuuden vuoden tuomiosta.

Nyt hän kertoo sosiaalisen median kanavissaan, että aikoo järjestää jatkoa Fyre Festivaleille. McFarland on lähettänyt ”Haluatko osallistua Fyre Fest II -tapahtumaan?” -yksityisviestejä raharikkaille teknologiapomoille, ja tägännyt muun muassa Elon Muskin twiitteihinsä mukaan kertoen, että kolmas Fyre Festival voitaisiin järjestää avaruudessa.

McFarland on kertonut avoimesti haluavansa järjestää Fyre Fest II -tapahtuman, jotta voi sen tuloilla maksaa osan 26 miljoonan dollarin korvausvaatimuksista.

Mikä voisikaan mennä pieleen.

Lisää luettavaa