”Murhasit maailmankuulun ihmisen yksinomaan maineenhimosi takia” – Lennonin tappaja ei ehdonalaiseen

Tämä oli Mark Chapmanin kymmenes epäonnistunut yritys.

Yoko Ono ja John Lennon vuonna 1969.

John Lennonin vuonna 1980 kuoliaaksi ampunut Mark Chapman anoi kesällä pääsyä ehdonalaiseen kymmenettä kertaa – ja sai juuri kieltävän päätöksen kymmenettä kertaa.

”Olet myöntänyt, että suunnittelit tekosi huolella ja murhasit maailmankuulun ihmisen yksinomaan maineenhimosi takia”, ehdonalaislautakunta lausui päätöksessään.

”Vaikka kenenkään tietyn ihmisen elämä ei ole yhtään arvokkaampi kuin kenenkään toisen elämä, on tosiasia, että valitsit kohteeksesi ihmisen, joka ei ollut pelkästään maailmankuulu ja miljoonien rakastama henkilö, ajattelematta lainkaan sitä tuskaa ja kärsimystä jota aiheutit hänen perheelleen, ystävilleen ja niin monille muille – osoitit kylmää välinpitämättömyyttä ihmiselämän loukkaamattomuudelle ja toisten ihmisten tuskalle ja kärsimykselle.”

Myös Lennonin leski Yoko Ono pyysi lautakuntaa eväämään Chapmanin anomuksen, kuten jokaisella kerralla aikaisemminkin. Ono pelkää Chapmanin olevan edelleen uhka sekä omalle hengelleen että Lennonin kahdelle pojalle (Julian Lennon ja Sean Ono Lennon).