Murtovarkauksia, kokaiinia, kooma yliannostuksen takia, paluu – tämä tatuoitu yhden hitin ihme tulee Suomeen

On rocktähtiä, ja sitten on käveleviä kliseitä. Shifty Shellshock on jälkimmäinen.

Shifty kuvassa keskellä

Onko 41-vuotias Seth Brooks Binzer tuttu? Ai ei? No entäpä sitten Shifty Shellshock? Ei hänkään? No entäpä Crazy Town, joka on tulossa Raumanmeren Juhannukseen ensi vuonna? Se, jolla oli vuonna 2000 se hitti Butterfly, jossa samplataan Red Hot Chili Peppersin Pretty Little Dittya?

Jos pitäisi valita 2000-luvun tyypillisin yhden hitin ihmeen avulla julkisuuteen valkoisella ponilla ratsastanut muusikko, valinta olisi helppo.

Crazy Townin päästä varpaisiin tatuoitu laulaja Shifty Shellshock syntyi Kaliforniassa. Hänen isänsä on Rollin Binzer, joka on ohjannut elokuvia ja luokittelee itsensä taitelijaksi. On helppo uskoa, ettei Shiftylla ole ollut koskaan taloudellisesti kovinkaan hankalaa elämässään. Tämä ei kuitenkaan estänyt miestä hankkiutumasta hankaluuksiin. Rolling Stonelle vuonna 2001 antamassaan haastattelussa hän kertoi istuneensa nuoruudessaan kolme kuukautta vankilassa murtovarkauden ja huumeiden myynnin ja käytön takia.

Muita todisteita tästä ei ole kuin miehen oma kertomus. Kyynikko väittäisi tarinan olevan pelkkää katu-uskottavuuden tavoittelua, mutta Shiftyn myöhemmät vaiheet osoittivat, että päihteet ovat aina vieneet häntä pahemman kerran.

2000-luvun taitteessa Crazy Town julkaisi kaksi levyä. Butterfly-hitin sisältänyt The Gift of Game julkaistiin vuonna 1999, ja Butterfly oli levyn kolmas singlelohkaisu. Albumille tehtiin jatkoa vuonna 2002, mutta kakkoslevy Darkhorse floppasi täydellisesti. Tämä tuli tuskin yllätyksenä kenellekään. Vuonna 2003 yhtye siirtyi määrittelemättömän mittaiselle tauolle. Tauon aikana Shifty julkaisi soololevyn vuonna 2004. Hän teki myös yhteistyötä trance-DJ Paul Oakenfeldin kanssa. Crazy Town palasi yhteen vuonna 2007, ja suunnitteli julkaisevansa uuden levyn. Näin ei kuitenkaan koskaan tapahtunut. Vuonna 2009 yhtyeen Adam Goldstein kuoli huumeiden yliannostukseen.

Butterfly antoi Shiftylle täydelliset mahdollisuudet elää huikentelevaista elämää koko 2000-luvun ajan. Shifty meni naimisiin vuonna 2002, mutta erosi vaimostaan vuonna 2011. Jo avioliiton aikana Shiftyn kainalossa nähtiin brittiläinen realitytähti Jasmine Lennard. Kaksikko meni kihloihin, mutta erosi nopeasti sen jälkeen, kun Binzer pidätettiin vuonna 2012 turvamiehen pahoinpitelystä ja kokaiinin hallussapidosta. Tästä hänelle napsahti kolme vuotta ehdonalaista.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta julkisuuteen astumisen jälkeen, kun Shifty oli ongelmissa huumeiden takia. Vuonna 2008 hän oli mukana Celebrity Rehab -realityohjelmassa, jossa seurattiin päihdeongelmaisten julkkisten elämää. Hän oli mukana myös ohjelman toisella kaudella vuotta myöhemmin. Ohjelmaan tehtiin spin off -sarja Sober House, jossa Shifty nähtiin kahdella tuotantokaudella. Vuonna 2012 Shifty itse vaipui koomaan. Huhujen mukaan syynä oli – tietenkin – huumeiden yliannostus.

Tämän vuoden elokuussa yhden hitin ihme julkaisi kolmannen levynsä The Brimstone Sluggers. Tuolta levyltä yksikään ihminen maapallolla ei luultavasti ole kuullut kappaleen kappaletta. Se ei estä yhtyettä saapumasta Suomeen ensi kesänä Butterflyn saattelemana Raumanmeren Juhannukseen.

Ellei sitten kohtalo, kokaiini ja Shifty päätä toisin.

Soittavatkohan ne sen hittinsä?