Musantekijät huomio: valtava musakirjasto tarjolla kelle vain – vähän kuin Spotify, mutta sampleille

Tilauspalvelut valloittavat alaa vähän joka puolella.

Native Instruments ja sen sample-kirjasto on kelle tahansa musiikintekijälle vähintään nimenä tuttu. Viime aikoina firma on testaillut Yhdysvalloissa erittäin kiinnostavaa uutta ideaa: netissä saatavilla olevaa sample-kirjastoa, jonka matskuihin saa täyden käyttöoikeuden maksamalla kuukausittaisen tilausmaksun.

Sounds.com-palvelu sai kotimaassaan sen verran hyvän vastaanoton, että se laajentui juuri myös Eurooppaan, mukaan lukien Suomeen.

Kyseessä on mielenkiintoinen konsepti etenkin aloitteleville ja harrasteleville säveltäjille: nyt kenen tahansa on mahdollista päästä käsiksi massiiviseen musakirjastoon matalalla riskillä, matalin kuluin.

Tilaaja saa siis kuukausimaksulla oikeuden tiettyyn määrään ”krediittejä” joka kuukausi. Näillä krediiteillä hän voi ladata omalle koneelleen minkä tahansa kirjastosta löytyvän samplen tai sample-kokoelman.

Palvelun hinnoittelu on kolmitasoinen: perustaso maksaa 9,99 €/150 krediittiä/kk, ammattilaistaso 19,99 €/500 krediittiä/kk ja ultimaattinen taso 29,99 €/1 000 krediittiä/kk. Ja tokihan se tarjoaa myös 14 päivän mittaisen ilmaisen kokeilun, jolla saa 75 krediittiä.

Sounds.com ei ehkä kiinnosta niitä ammattilaisia, jotka ovat vuosien varrella jo ehtineet sijoittaa kovia summia valtavaan määrään omia sample-kirjastoja, mutta kuten sanottua, vähemmän pro-pohjalta ponnistaville musantekijöille tämän luulisi olevan varsin kätevä uusi vaihtoehto.