Muse on löytänyt uuden vaihteen, tämähän on silkkaa Michael Jacksonia

Muse julkaisi uutta.

16.02.2018

Muse on julkaissut uuden singlen Thought Contagion. Viime vuonna Muse Julkaisi Dig down -kappaleen ja jos se kulki hyvin tutulla Muse-tyylillä, niin nyt on selvästikin löydetty uudet lähestymistavat musiikin tekemiseen.

Pelkästään kappaleen kansitaide kertoo pienoisesta muutoksesta. Kansikuva nimittäin yhdistelee selkeästi synthwave- ja kasariestetiikkaa.

Biisillä Muse tapailee rnb-rytmejä, mutta ei aivan niin ytimekkäästi mitä vuosien takaisella Supermassive black hole -hitillä aikoinaan kuultiin. Kertosäkeessä on ilmeisesti nähty valtavat yleisömassat jo silmissä. Se on mittatilaussuunnitellun tyypillistä Musea ja kenties lähimpänä sitä, mitä on totuttu yhtyeeltä aivan viime aikoina kuulemaan. Biisi kertoo kuitenkin sen, että Muse ei enää yritä samaa riffisirkusta mitä edellisellä levyllään, vaan jokin saa nyt muuttua.

Videolla on hypätty syvään päätyyn, kaikesta päätellen Michael Jacksonin Thriller-video on katsottu monta kertaa. Mikäli on kyseisen videon nähnyt, niin osaakin jo arvata, että miksi Musen uutuusvideosta tulee se niin vahvasti mieleen. Tässä tapauksessa ei tosin edetä ihan niin viileällä ammattitaidolla mitä MJ:n versiossa, vaan tulee kuumat ja paikoitellen kipeätkin paikat.

Kaiketi jonkinlaisia johtopäätöksiä voi vetää, että yhtye on piristynyt.


Lisää luettavaa