Muse-solisti avaa taustoja yhtyeen uuden albumin raskaamman tyylin takana – kertoo innostuneensa Slipknotista poikansa ansiosta

”Suurin osa metallimuusikoista on todellisia neroja.”

28.08.2022

Musen yhdeksäs albumi Will of the People ilmestyi perjantaina. Yhtyeen laulaja Matt Bellamy avasi The Zane Lowe Show -podcastissä, mistä levyn heavy metal -vaikutteet juontavat.

Bellamy kertoo poikansa innostuneen Slipknotista ja ”vastaavista bändeistä”, jonka seurauksena hän altistui musiikille itsekin.

”Emme todellakaan väitä, että pystyisimme tekemään itse mitään vastaavaa. Sillä oli kuitenkin pieni vaikutus siihen, millainen albumista tuli, kun kuulin tuollaista musiikkia useimpina aamuina, kun olimme matkalla kouluun”, Bellamy kertoo haastattelussa.

”Se oli aika piristävää. Oli kiva löytää jokin asia, missä emme ole hyviä, ja yrittää tulla hyväksi siinä. Suurin osa metallimuusikoista on todellisia neroja.”

Solisti on kuvaillut albumin Kill or Be Killed -singlen olevan ”Musea raskaimmillaan”.

”Halusimme päivittä hard rock -tyyliämme tämän albumin myötä, ja Kill Or Be Killedin myötä löysimme modernin metallisoundin, jossa on mukana tuplabasaria ja jopa örinälaulua.”

Yhtye innostui vetämään pätkän Slipknotin Duality-kappaletta keikallaan pari kuukautta sitten.

Kuuntele uusi levy alta.

Lisää luettavaa