Muse inspiroitui Paul McCartneysta ja flirttailee metallimusiikin kanssa

Neljäs single Musen tulevalta levyltä on raskainta Musea tähän asti.

24.07.2022

Musen tuleva yhdeksäs albumi on ilmoitettu ilmestyväksi elokuun lopussa, tarkemmin sanottuna 26.8. Tammikuussa brittibändi julkaisi ensimmäisen singlen Will Of The People -levyltään, mikä merkitsi yhtyeen ensimmäistä uutta kappaletta sitten vuoden 2018. Rumban Tuomas Aflecht kuvaili tällöin kappaletta näin: ”Won’t Stand Down on raskaampi kuin yhtyeen aiemmat julkaisut, joskin riffeissä ja rakenteessa on tuttua musemaisuutta”.

Jos jo ensimmäinen lohkaisu tulevalta levyltä oli raskas, sitä on myös Musen neljäs single. Nimittäin torstaina ilmestyi Kill Or Be Killed, jota on jo ennakkoon ollut mahdollisuus kuulla lukuisilla festivaaleilla, joilla Muse on kesän aikana esiintynyt.

Bändin keulahahmo Matt Bellamy kuvailee biisiä seuraavin sanoin: ”Kill Or Be Killed on Musea raskaimmillaan! Halusimme päivittä hard rock -tyyliämme tämän albumin myötä, ja Kill Or Be Killedin myötä löysimme modernin metallisoundin, jossa on mukana tuplabasaria ja jopa örinälaulua.”

Sanoitustensa puolesta kappale nojaa kuitenkin kevyempiin musiikkityyleihin, sillä Bellamy sanoo ottaneensa lyriikoihin vaikutteita Paul McCartneyn Live And Let Die -kappaleesta, jonka Bellamy nimeää suosikkikappaleekseen McCartneylta. ”Live And Let Die esittelee synkän näkemyksen siitä, miten elämän vastoinkäymiset voivat joskus tuoda esiin ihmisen pahimmat puolet tämän yrittäessä selviytyä hinnalla millä hyvänsä.”

Kill Or Be Killed käsitteleekin ihmisen vaistonvaraisia selviytymisviettejä näiden primitiivisimmällä tasolla, astuen syvälle keskelle kuolemanpelkoa ja kyvyttömyyttä taistella kohtalon sanelemia sääntöjä vastaan. Kokonaisuutena kappaleesta löytyy kuitenkin myös toiveikkaita sävyjä, sillä biisi ei missään nimessä ole syvimmästä päädystä mitä raskaaseen musiikkiin tulee, vaan pysyttelee myönteisen melodisen ja eloisan puolella.

Katso kappaleen musiikkivideo alta.

Lisää luettavaa