N-sanan sisältävät Pyhimys-kappaleet poistettu Spotifysta

Kyseessä olevia Ruger Hauerin ja Lika-Akin biisejä ei enää löydy suoratoistopalveluista.

04.03.2021

Pyhimyksen käyttämät n-sanat nousivat eilen puheenaiheeksi osana laajempaa keskustelua kulttuurisesta omimisesta suomalaisessa räpissä. Pyhimys julkaisi kotisivuillaan oman vastineen ja anteeksipyynnön. Siinä hän käsitteli myös kyseisten kappaleiden mahdollista poistamista suoratoistopalveluista.

”En kenties ole onnistunut artistina toivotulla tavalla ja on selvää, että joudun tarkastelemaan toimintatapaani uudelleen, käymään julkista keskustelua aiheesta sekä haastaa omia käsityksiäni taiteellisen vapauden ja tasa-arvopyrkimyksen ristiriidasta. Tämä vaatii perinpohjaista itsetutkiskelua”, Pyhimys kirjoitti.

”En kuitenkaan osaa itse määritellä mitä toimenpiteitä jo julkaistun musiikin osalta pitäisi suorittaa. Jos koko tuotantoni koetaan loukkaavaksi, olen valmis hyväksymään sen poistamisen saatavilta. Jos päädytään siihen, että osa kappaleista on loukkaavampia kuin toiset, hyväksyn myös sen menettelyn. Tässä kohtaa pitää kuitenkin määritellä se, kuka ongelmallisuuden rajat määrittää, kun lainsäädäntö ei ole siihen kyennyt.”

”Asioista pitää neuvotella suoraan kappaleiden omistajien, eli levy-yhtiöiden kanssa, jotka viimekädessä tekevät alasvetopäätöksen. Toki, jos sitä itse vaatisin, he siihen mahdollisesti suostuisivat, mutta kuten todettu, en itse kykene määrittämään missä menee loukkaavan materiaalin raja, koska tarkoitusperäni tarinankertojana ovat olleet niin toisenlaiset.”

Nyt nämä kappaleet, Ruger Hauerin Polonium ja Perhosveitsi-Heikin ja Lika-Akin Lika, on poistettu Spotifysta.

Lisää luettavaa