”Näiden bändien perusteella voisi luulla, että aurinko ei nouse koskaan Tampereella” – suomalaista underground-metalliosaamista Roskildeen

Roskilde on yksi Euroopan suurimmista ja nimekkäimmistä rockfestivaaleista. Tanskalaisfestivaalin meininkiä lähtee joka vuosi aistimaan bussilasteittain suomalaisia, mutta bändirintamalla kotimainen edustus on ollut harvinaisempaa.

Yksi ikimuistoisimmista suomalaisbuukkauksista tapahtui vuonna 2010, kun Circle esiintyi festivaalilla. Keikka ei jäänyt huomiotta mediassakaan, vaan esimerkiksi Dagens Nyheterissä julistettiin porilaisbändin olevan ”maailman paras bändi jokaisella osa-alueella”.

Festivaali tiedotti juuri uusista kiinnityksistään. Niiden joukossa on peräti kolme suomalaista underground-metallibändiä: Atomikylä, Oranssi Pazuzu ja PH.

”Näiden bändien perusteella voisi luulla, että aurinko ei nouse koskaan Tampereella”, kuvaillaan Roskilden tiedotteessa.

Psykedeelistä black metalia esittävä Oranssi Pazuzu on ehdolla sekä Emma-palkinnon että Nordic Prizen saajaksi. Lisäksi yhtye on saanut viimevuotisen Värähtelijä-albuminsa johdosta kansainvälistä huomiota muun muassa Metallica-nokkamies James Hetfieldin yllättävällä vetoavulla.

Kaksi albumia julkaissut Atomikylä muodostuu Oranssin Pazuzun ja Dark Buddha Risingin jäsenistä. PH on post-metal-yhtye, joka on perustettu 2000-luvun alussa Mr. Peter Hayden nimisenä. Kaikki kolme yhtyettä levyttävät Svartille, jonka kautta PH:n neljäs albumi Eternal Hayden ilmestyy 10.3.

Roskilde järjestetään Tanskan Roskildessa 24.6.–1.7.

Päivitys 31.1. klo 12.20: Circle ei ollut Roskilden ensimmäinen suomalaisbuukkaus, ehei!