”Nämä laulut kertovat vapaudesta, rohkeudesta ja rakkaudesta” – kuuntele Tommi Läntisen uusi albumi

Maailma kääntyy kohti valoa.

07.10.2023

Tommi Läntinen julkaisi perjantaina uuden sooloalbumin Maailma kääntyy kohti valoa. Valtaosa levyn kappaleista syntyi Läntisen ja Aki Sihvosen yhteistyönä, mutta oman panoksensa antoivat myös Ilmari Läntinen, Janne Rintala ja Mika Haapasalo. Monet biisit lähtivät liikkeelle kännykän sanelimeen kertyneiden ideoiden pohjalta.

“Kävimme kuun pimeällä puolella, haimme halssia musiikin merellä ja kuuntelimme sydämien avaruutta. Yhdessä ja erikseen, sama ajatus. Vallila Music Housen Gabi Hakanen inspiroitui ja tarkoin valitut Vain elämää -biisitkin solahtivat luontevasti kokonaisuuteen”, Läntinen kertoo tiedotteessa.

Vain elämää -kappaleista ovat mukana The 69 Eyesin Never Say Die -kappaleesta versioitu Kuolematon, Pete Parkkosen alun perin esittämä Portaat ja Erika Vikmanin laulamana tunnetuksi tullut Häpeä. Levyltä löytyy myös hiljattain singlenä ilmestynyt Laitapuoli, joka on duetto Battle Beast -laulaja Noora Louhimon kanssa.

“Albumit ovat ajan kuvia. Ne jättävät jälkensä sen virtaan ja parhaimmillaan elävät sydämissä läpi elämän. Joskus kauemminkin. Tässä ajassa soivat oudot äänet. Tummat ja pelottavatkin sävyt. Sodan, vihan ja ahneuden takaiskuista huolimatta uskon hyvän voittavan. Tiedän etten ole tässä yksin. Uskon, että maailma kääntyy kohti valoa ja että rakkaus nousee pintaan. Eihän tässä muuten ole järkeä?”

“Nämä laulut kertovat vapaudesta, rohkeudesta ja rakkaudesta. Ne ovat kuvia, soundeja, ajatuksia ja säveliä vuodelta 2023, joka toivottavasti muistetaan ajankohtana jolloin maailma kääntyi kohti valoa.”

Läntinen heittää muutamia keikkoja levyn tiimoilta vielä tämän vuoden puolella, esimerkiksi Helsingin Tavastia-klubilla ensi viikon torstaina 12. lokakuuta.

Kuuntele levy alta ja katso kaikki tulevat keikat jutun lopusta.

12.10.2023 Helsinki, Tavastia
20.10.2023 Salo, Teatteri Provinssi
28.10.2023 Turku, Yksityistilaisuus
03.11.2023 Tampere, Yksityistilaisuus
08.11.2023 Helsinki, Kanneltalo
13.12.2023 Tampere, G Livelab Tampere

Lisää luettavaa