The National, A Perfect Circle, Mø, Rodriguez ja paljon muita Sideways-julkistuksia

Helsingin festarikesän aloittava tapahtuma luo nahkansa.

10.11.2017

Sideways tiedotti ensi kesän festivaalin ensimmäisistä esiintyjistä. Myös muutoksia on luvassa, mutta aloitetaan esiintyjistä.

The National saapuu yhdeksi Sidewaysin vetonauloista. Tummasävyisen indien amerikkalaissuuruus julkaisi syksyllä Sleep Well Beast -albuminsa. Yhtye kävi Suomessa edellisen kerran Flow-festivaalilla 2014.

A Perfect Circle saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen. Tool-nokkamies Maynard James Keenanin ja kitaristi Billy Howerdelin perustama yhtye julkaisi syksyllä The Doomed -singlen, joka enteilee ensimmäistä A Perfect Circle -albumia sitten vuoden 2004 Emotiven.

Tanskalainen tunnetaan parhaiten laulamastaan Major Lazerin megahitistä Lean On. Viime syksynä klubikeikalla Helsingissä vierailleen elektropopparin tuorein julkaisu on ep When I Was Young (2017), jonka nimikkobiisistä kuvattu musiikkivideo julkaistiin eilen.

Ensi kertaa maahamme saapuu myös Rodriguez. 1970-luvun alussa kaksi folk-albumia julkaissut ja unohduksiin painunut muusikko nousi suuren yleisön tietoisuuteen Searching for Sugar Man -dokumentin (2012) ansiosta.

Muut nyt julkistetut ulkomaalaisartistit ovat yhdysvaltalainen indie-yhtye Deerhunter, brittiläisen työväenluokan suulla punk-räppiään paasaava Sleaford Mods ja skeittipunkin ruotsalaislegenda No Fun at All.

Kotimaiset esiintyjäjulkistukset ovat Gasellit, DJ Kridlokk, M, Pariisin kevät, Pyhimys, Rättö & Lehtisalo, $now, Suad ja Vesta.

Ja sitten niihin uudistuksiin!

Sideways järjestetään ensi kesänä kolmipäiväisenä 8.–10. kesäkuuta, eli myös sunnuntai on festivaalipäivä. Uutena tapahtumapaikkana on Helsingin jäähalli ja Eläintarhan urheilupuiston ympäristö. Artistimäärä kasvaa lisäpäivän johdosta ja siksi, että musiikki saa soida sisälavoilla aamuyöhön asti. Aikaiset ostajat saavat kolmen päivän lipun nyt 119 euron hintaan.

Haastattelimme uudistusten tiimoilta Sidewaysin promoottoria, Fullsteam Agencyn Artemi Remestä. Hän lupasi, että aiempien vuosien ”Sideways-hengestä” pidetään kiinni, eikä festivaalia olla kasvattamassa yleisökapasiteetilta juurikaan. Lue haastattelu tästä klikkaamalla.

Lisää luettavaa