Näyttelijäkaksikko haastaa studion oikeuteen yli 500 miljoonasta dollarista – esiintyivät vuonna 1968 elokuvassa, jossa oli alastomuutta

Amerikka, mahdollisuuksien maa.

04.01.2023

Olivia Hussey ja Leonard Whiting näyttelivät vuonna 1968 Franco Zeffirellin elokuvassa Romeo and Juliet.

Nyt molemmat ovat haastaneet elokuvan julkaisseen Paramountin oikeuteen. Elokuvassa on kohtaus, jossa näkyy Husseyn rinnat sekä Whitingin paljas takamus. Whiting oli elokuvan kuvausten aikaan 16-vuotias, Hussey puolestaan täytti 16 vuotta leffan kuvausten aikana. Molemmat ovat nykyään jo yli 70-vuotiaita.

Korvauksia he vaativat yli 500 miljoonaa dollaria lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Molemmat kertovat, että heille olisi väitetty elokuvan floppaavan, mikäli leffassa ei näy paljasta pintaa.

Molempien näyttelijöiden manageri Tony Marinozzi kertoo, että tuolloin vielä nuoret näyttelijät toimivat vastoin parempaa tietoaan ja suostuivat alastonkohtaukseen. Kalifornian lakiviidakossa tuli vähän aikaa sitten muutos, jonka takia vanhempiakin hyväksikäyttösyytöksiä voidaan nyt tutkia vuosikymmeniä väitettyjen tapahtumien jälkeen.

Vielä vuonna 2018 Hussey puolusteli leffasta löytyvää kohtausta. Hän kertoi sen olleen tyylillä toteutettu, ja koko kohtauksen olleen luonnollinen pikkujuttu, mutta samalla oleellinen osa elokuvaa. Hän myös kehui tuolloin ohjaaja Zeffirellin kykyä valita leffojensa rooleihin oikeuta näyttelijät.

Lisää luettavaa