”Ne juo pappien oksennusta, ampuu palleistaan sirkkeleitä ja pissaa päälle” – Suomeen saapuu yhtye, josta kerrottiin 1980-luvulla monia tarinoita

W.A.S.P. tulee Suomeen.

W.A.S.P. saapuu syksyllä kolmelle keikalle Suomeen. Keikalla Blackie Lwalessin johtama W.A.S.P. soittaa ensin The Crimson Idol -albumin kokonaisuudessaan. Keikan toinen osa sisältää sitten niitäW.A.S.P.-hittejä I Wanna Be Somebodysta Wild Childin kautta Blind In Texasiin.

W.A.S.P.:in imago ja musiikki oli 1980-luvulla jotain käsittämättömän kovaa ala-asteen pihalla keltaista lunta ja räkää syöville pikkupojille. Keikan kunniaksi muistelemme viittä mehevintä W.A.S.P.iin liitettyä urbaanilegendaa, jotka kulkivat pihapiirin lapselta lapselle mitä värittyneimmin sanankääntein.

1)

Blackie Lawless ampuu keikoilla sirkkeleitä palleistaan/haaroistaan/munastaan, ja moni on saanut niistä vammoja ja jopa kuollut

Ah, vanha kunnon sirkkelihuhu! Blackie Lawlessin asusteet olivat tietenkin aikakauden shokeeraavalle hard rockille tuttuun tyyliin nahkaa ja niittiä. Eräässä promokuvassa Lawlessilla oli sirkkeliterä liimattuna housujen sisäpintaan. Vai oliko? Ainakin näin väitettiin. Pihan tarinoissa nämä sirkkelinterät lensivät vinhaa vauhtia suoraan yleisöön milloin mistäkin ruumiin ulokkeesta. Luonnollisesti viidennen kertomiskerran jälkeen sirkkelit olivat lävistäneet ihmisten aivoja ja Blackie Lawless oli nuollut veret sirkkelistään. Tai jotain jostain.

2)

W.A.S.P. tarkoittaa milloin mitäkin ja laulaa milloin mistäkin

W.A.S.P. = We Are Satan’s People. Women Are Shit Pussies. Yhtyeen nimi herätti kauhua, ja legenda kirjainyhdistelmän oikeasta merkityksestä eli voimakkaana myös ulkomailla. USA:ssa elettiin rockmusiikin sanoituksiin keskittyvän PMRC-yhdistyksen kukoistuskautta, ja rockmusiikin sanoituksiin kiinnitettiin erityistä huomiota, sillä rock oli moraalitonta ja väärin. Kysykää vaikka Tipper Gorelta.

Kukaan ei tiennyt, mistä nimi oikeasti oli lyhenne, joten luonnollisesti Vuosaaren lähiöissä lykättiin oikealla kirjaimella alkavia englanninkielisiä sanoja peräkkäin ja väitettiin, että tätä se nimi oikeasti tarkoittaa. Yleensä sanat olivat niitä ainoita, mitä isot pojat olivat opettaneet.

3)

Blackie Lawless tappaa pappeja/juo heidän oksennustaan

Kenties mielenkiintoisin legenda, jolla ei luonnollisestikaan ole mitään totuuspohjaa. Lähtöisin kaverin kaverin isoveljeltä, joka luki ulkomaalaisia metallilehtiä.

Mistäkö tiedämme, ettei väite pidä paikkaansa? No noinhan tekivät Venomin jätkät, eivät W.A.S.P.in.

4)

Blakie Lawless pissaa keikoilla yleisön päällä

Ah, vanha kunnon ”henkilö X pissaa lavalta yleisön päälle”. Kyseinen temppu meni vanhaksi ainakin siinä vaiheessa, kun brittiläinen feministinen rockyhtye Rockbitch alkoi harrastaa tuota lavalla ihan tosissaan ja kuseskeli milloin itsensä, milloin halukkaiden yleisön jäsenten niskaan, suuhun ja milloin minnekin. Rockbitchin keikoilla harrastettiin lavalla avoimesti seksiä, mitä väitettiin tapahtuvan myös W.A.S.P.-keikoillajo vuosikymmentä aiemmin.

Tämän legendan juuret olivat luultavasti siinä, että W.A.S.P.in keikoilla oli etenkin sen uran alkuvaiheessa lavalla vähäpukeisia naisia, joita sitten ”kidutettiin” osana lavashow’ta. Ja hei, jos bändin debyyttisinglen nimi on Animal (Fuck Like A Beast), joten…

5)

Yhtye heittää raakaa lihaa yleisön joukkoon!

No niinhän ne tekivätkin.

to 28.9.2017 Tampere, Pakkahuone
35 e + mahdolliset kulut (Tiketti/Lippu.fi), 40 e (ovelta)

pe 29.9.2017 Seinäjoki, Rytmikorjaamo
31,50 e + mahdolliset kulut (Tiketti), 38 e (ovelta)

la 30.9.2017 Helsinki, The Circus
36 e + mahdolliset kulut (Ticketmaster), 40 e (ovelta)
Kaikki liput tulevat myyntiin ke 25.1.2017 klo 9.