Nelma U:n musiikissa heleän soinnin taakse kätkeytyy tarkkanäköistä intertekstuaalisuutta

Nuoren tekijän uusi albumi ilmestyy ensi viikolla.

Uuden levynsä ensi viikon perjantaina julkaisevalta Nelma U:lta ilmestyi eilen single, joka kantaa nimeä Aaltojen kuohu. Skorpionille levyttävä artisti sukeltaa biisissään pohdintoihin rakastamisen vaikeudesta ja ihmissuhteiden hetkellisyydestä. Epävarmuuksia ja haurasta omanarvontuntoa koskettavat teemat saavat seurakseen kappaleen ilmentämään haavoittuvaisuuteen nähden kiinnostavan toiveikkaan ja reipastempoisen biitin, joka luo kokonaisuuteen miellyttävää kontrastia.

Vol. 2 – Takaisin kouluun -albumi tulee tuotannollisesti sekoittelemaan hyperpoppia, räppiä ja ambientia, mutta heleän sointinsa taakse kerrotaan piiloutuvan intertekstuaalisuutta ja painavia tunteita. Kuten Rumbassa kuvailtiin syyskuussa 2020: ”Nelma U:n musiikki on juuri sellaista, mitä kotimaisen indien ja muun marginaalimusiikin hiekkalaatikko kaipaa: Outsider-poppia ilman tunkkaisuutta. Sen tyyppistä naiiviutta, johon ei edes yrittämällä pysty suhtautumaan kyynisesti. Kirkasotsaisen nuoren taianomaista havainnointia arjen ylä- ja alamäistä.”

Nelma U itse kertoo tulevasta levystä seuraavaa: ”Nyt kun albumi on valmis, voin sanoa että se sitoo sisäänsä kaiken mitä olen halunnut tehdä musiikillisesti viimeisen parin vuoden aikana. Levyltä kuuluu hyvin se, millaista musiikkia kuuntelen ja arvostan. Halusin jatkaa siitä mihin jäin Nelma U, Vol. 1 -levyn kanssa. Levy tiivistää tietyn aikakauden ja menneisyyden haamut mun elämässä, katsoen silti tulevaisuuteen. Aiheet ovat mulle edelleen tosi ajankohtaisia, ja uskon että monille muillekin. Halusin tehdä tarttuvia pop-kappaleita, joita en malta odottaa että pääsen esittämään kesän keikoilla.”

Levyn tuottajiin kuuluvat Nelma U:n lisäksi Matti Ahopelto, Torch Arts, My Friend Marla ja Miikka Koivisto. Ennen 15.4. ilmestyvää levyä voit kuunnella uuden kappaleen alta.

YouTube video

Lisää luettavaa