Nightwish jäämässä keikkatauolle – luvassa vielä yksi jättikonsertti Suomessa

Yhtye jättää konserttilavat toistaiseksi keskittyäkseen seuraavan albuminsa tekemiseen.

05.10.2022

Nightwish suuntaa ensi viikolla keikkailemaan Etelä-Amerikkaan.

Heti perään on tiedossa pitkä Euroopan-kiertue kotimaisten Beast in Blackin ja Turmion Kätilöiden toimiessa lämppäreinä. Tammikuussa yhtyeellä on kourallinen keikkoja Aasiassa, mutta sen jälkeen keikkakalenteri näyttääkin tyhjältä.

Heinäkuussa 2021 alkanut Human Nature -maailmankiertue on tulossa päätökseensä, mutta sitä ennen yhtye esiintyy jättikonsertissa Vaasan Lemonsoft-stadionilla kesäkuussa 2023.

Nightwish aikoo keskittyä seuraavan eli kymmenennen albuminsa tekemiseen kiertueen jälkeen, joten keikka on toistaiseksi bändin viimeinen esiintyminen Suomessa.

“Tätä on odotettu ja yritetty pitkään saada onnistumaan eri tahojen kanssa, mutta nyt se on vihdoin mahdollista. Olihan jo aikakin, sillä viimeksi yhtye on esiintynyt Vaasassa Rantarockissa vuonna 2001″, rumpali Kai Hahto kommentoi tiedotteessa.

”Yleensä Vaasasta täytyy aina lähteä johonkin, mutta nyt voin polkaista stadionille vaikka pyörällä kotipihasta. Tästä tulee hieno tapahtuma!”

Lemonsoft-stadionin kapasiteetti on noin 11 200 henkilöä, mutta paikan aiempi kävijäennätys on vain 6000 henkilöä. Paikka on tunnettu aiemmin nimellä Hietalahden stadion, ja siellä on järjestetty muun muassa Scooterin konsertti sekä Vaasa Festival vuonna 2016.

Nightwishin konserttia sen sijaan odotetaan loppuunmyydyksi. Nightwishin lisäksi tapahtumassa esiintyy ”alkuillasta muutama yhtye, jotka julkaistaan myöhemmin”. Sekä stadionin kenttä että istumakatsomot ovat anniskelualuetta, ja siten konserttiin pääsevät vain täysi-ikäiset.

Lauantaina 17. kesäkuuta järjestettävän konsertin lipunmyynti alkaa maanantaina 10. lokakuuta kello 9:00 Lippupisteessä. Perusliput alkaen 79,90 euroa, VIP-liput alkaen 139,90 euroa.

Lisätietoja tapahtuman nettisivuilla.

Lisää luettavaa