”Niissä ei ole mitään samaa” – Machine Gun Kellyn albumin kansikuvasta koominen kopiokohu

Vertailu on aiheuttanut huvitusta kummassakin osapuolessa.

15.03.2022

Räpin parissa kymmenen vuotta sitten aloittanut, sittemmin rockia ja punkia tyyliinsä ammentanut Machine Gun Kelly julkaisi eilen lisätietoja tulevasta albumistaan. Maaliskuun 25. päivä ilmestyvän Mainstream Sellout -levyn kansikuva herätti heti tarkkasilmäisimpien huomion.

Rolling Stone vertasi albumin kansikuvaa indieyhtye Japanese Breakfastin viime kesällä ilmestyneen Jubilee-levyn kanteen ja huomatti niiden samankaltaisuuksista. Kummassakin kansikuvassa on vaaleaa taustaa vasten kuvattu artisti, ja etualalla hedelmiä. Mainstream Selloutin kannessa ne ovat violetteja tomaatteja, Jubileen kannessa oransseja persimoneja. Kuvat löytyvät jutun lopusta.

Yhtäläisyyksistä huolimatta kansien samankaltaisuus on hyvin tulkinnanvaraista. Esimerkiksi twiitti, jossa Kelly paljasti kansikuvan, on kerännyt lähes 400 kommenttia, mutta ei äkkiseltään katsottuna lainkaan tästä aiheesta.

Japanese Breakfast -yhtye jakoi Rolling Stonen artikkelin Twitterissä saatesanoilla ”vuoden 2022 taistelu” vitsaillen.

Yhtyeen johtohahmo Michelle Zauner ehti jo kommentoida eilistä tapausta Pitchforkin haastattelussa. Laulaja totesi, etteivät kansikuvat muistuta lainkaan toisiaan.

”Mutta on aika hauskaa, että Rolling Stone teki kokonaisen artikkelin vain siitä, että (kummankin kannen) edustalla on pyöreitä hedelmiä.”

Zauner sanoi haastattelussa, ettei hänellä ole mitään Machine Gun Kellyä vastaan eivätkä he ole koskaan edes tavanneet. Pitchforkin haastattelu osui myös Kellyn silmiin, sillä tämä kirjoitti Twitterissä Zaunerille osoitetun viestin, jossa kertoi kuunnelleensa Jubilee-albumin kansikuvakohun seurauksena ja pitäneensä siitä.

Japanese Breakfast on ehdolla parhaaksi uudeksi artistiksi ja parhaan alternative-albumin palkinnon saajaksi huhtikuun alussa järjestettävässä Grammy-gaalassa.

Alla voit verrata kansia itse.

Lisää luettavaa